Cheb: Město opět bodovalo v soutěži Přívětivý úřad

Ve středu 9. května se uskutečnil v pořadí již 3. ročník slavnostního předávání ocenění Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností.

dezinfekce

Do soutěže se letos přihlásilo na 151 obcí III. typu. V Karlovarském kraji je nejblíže občanům městský úřad v Chebu. Druhé místo patřilo Ostrovu a třetí příčku obsadily Mariánské Lázně. 

Soutěž, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra ČR, mapuje stav přívětivosti a otevřenosti obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Průzkum probíhá již tradičně přes elektronický on-line formulář. Nejpřívětivější úřady byly opět vyhlašovány v jednotlivých krajích a celorepublikově. Při příležitosti slavnostního předávání cen byla pokřtěna také nová publikace s příklady dobré praxe, kde nechybí ani vítěz z Karlovarského kraje.

„Naší snahou je, aby občané na webových stránkách našli nejjednodušší cestou informace, které potřebují. Jak na webové stránce města, tak na facebookovém portále poskytujeme informace o aktuálním dění, důležitých jednáních, komunikujeme v rámci dotazů a díky IT nástrojům jsme blíž k občanům města,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal. 

Podle hodnocení Cheb boduje také v tom, že nabízí občanům možnost platby platebními kartami na úřadu a v infocentru. V dnešní době se jedná o jednu ze zásadních a přitom jednoduchých a málo nákladných služeb úřadů v oblasti vlastní modernizace. Do budoucna se město chystá rozšířit platební terminály i do dalších městských zařízení.

 
Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy