Cheb: Město nabízí i byty ke svépomocné opravě

O nájemní byty je v Chebu stále větší zájem. Mezi hlavní důvody patří dostatečná nabídka volných pracovních míst nebo blízkost sousedního Německa. Na rostoucí poptávku reaguje také město.

dezinfekce

Před nedávnem nabídlo k pronájmu téměř tři desítky opravených bytů v takzvaném modrém věžáku, v průběhu letošního roku pak dokončí rekonstrukci roky prázdného domu Mánesova 23 s dvacítkou bytů.

Město Cheb má zpracovány podrobné „Zásady pronájmů bytů ve vlastnictví města,“ které jasně upravují podmínky pronájmů bytových jednotek včetně požadavků, které musí žadatel o pronájem splnit. Prokázat musí například dostatečný příjem, do kterého se nezapočítávají případné sociální dávky s výjimkou mateřské a rodičovského příspěvku.

Byty se pronajímají zpravidla na základě výběrových řízení formou veřejné elektronické aukce na stanovení nejvyšší nabídky nájemného. Město vedle toho však nabízí i byty ke svépomocné úpravě. Jedná se zpravidla o větší byty, ve kterých je nutné vymalovat, opravit omítky, podlahy, koupelny a WC, kde chybí kuchyňské linky a další zařizovací předměty, případně topení. A o této možnosti občané mnohdy nevědí. V lednu přitom předalo město ke svépomocným opravám dvě bytové jednotky. A jaké výhody má nájemce, který si byt sám upraví? Větší část nákladů na opravu bytu je mu započtena proti nájemnému. Konkrétně se jedná o 70 procent ze zpracovaného položkového rozpočtu.

Město je vlastníkem více jak tisícovky bytů, z nichž je momentálně volných zhruba 60. Aktuální nabídku nemovitostí najdete na webu města viz zde.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.02.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy