Cheb: Město eviduje stále větší množství stížností občanů na neukázněnost majitelů psů

Stále větší množství občanů si chodí na radnici stěžovat na neukázněnost majitelů psů a znečišťování veřejných ploch psími exkrementy. Obecně platí, že zodpovědní majitelé psů nepotřebují, aby jejich chování korigovala nějaká vyhláška nebo nařízení. Plní si své povinnosti i bez nich.

dezinfekce

Bohužel však řada pejskařů zřejmě hřeší na skutečnost, že strážníci nemohou být na všech místech, aby dohlíželi, zda si všichni plní své povinnosti. Přitom neuklizený exkrement může majitele pejska vyjít poměrně draho. Strážník může na místě uložit pokutu do 5 000 Kč, ve správním řízení pak hrozí pokuta vyšší. Za ignorování povinnosti vedení psa na vodítku pak hrozí pokuta vyměřená strážníkem taktéž do 5000 Kč.

Po městě Chebu jsou rozmístěny stojany se sáčky na psí exkrementy a povinnost majitele psa uklízet si po svém miláčkovi by měla být samozřejmostí! A nejenom v městských částech, ale i na loukách a volných prostranstvích, která k tomuto nejsou určena. Úklid města i takto znečištěných ploch znamená značné finanční náklady, které jdou z kapes nás všech. A co víc, psí exkrementy představují riziko z hlediska epidemiologického a velmi nebezpečné mohou být v případě, že s nimi přijdou do styku děti. Město Cheb považuje za prioritu mít ulice a zeleň čisté! 

Město apeluje proto důrazně na majitele psů, aby si plnili své povinnosti a po svých psech uklízeli. Vždyť město ani louky nejsou toaleta!

Obecně závazná vyhláška k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích - zde.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy