Cheb: Město chce spojit úseky cyklostezek (TV Západ)

Posílení investic do cyklostezek plánuje město Cheb. Hlavním záměrem je nejen postavit nové, ale také logicky pospojovat dosud zprovozněné úseky mezi sebou a umožnit tak cyklistům vyhnout se silničnímu provozu.

dezinfekce

„Cyklostezky jsou letitým problémem v Chebu, protože síť cyklostezek je velmi roztříštěná a některé části nejsou cyklostezkami propojeny. Rozhodli jsme se to napravit a masivně investovat do cyklostezek. Už v letošním roce vznikne důležité spojení cyklostezkou mezi Háji a Podhradem. Do soutěže se nám přihlásilo 10 firem. Výsledná cena ušetřila třetinu rozpočtových nákladů. Povrch cyklostezky bude mlatový, protože hlavním cílem je pohyb pěších a cyklistů. Nicméně bude navazovat na asfaltovou cyklostezku směrem na Waldsassen, která pak umožní i pohyb např. longboardů nebo in-line bruslařů, kteří se budou moci pohybovat mezi Háji a Waldsassenem,“ popsal nejbližší akci starosta Chebu Antonín Jalovec.

Nová cyklostezka v délce okolo 650 metrů vyjde na 3,6 milionu korun. Začínat bude u depa v sousedství Hájů a podél železniční vlečky pak povede do ulice Ke Křížům v Podhradu.

Práce již probíhají na zmíněné cyklostezce Cheb – Waldsassen, kde vzniká mimoúrovňové křížení. Jsou již vidět základy budoucího 11metrového tunelu. Po dokončení křižovatky bude pokračovat výstavba několika set metrů cyklostezky na tělese po bývalé železniční trati. Půjde podél zahradní kolonie až do Hájů. 

Dalším úsekem, který se brzy dočká, je stezka pro chodce a cyklisty v části Cheb – Dolní Dvory. Kromě výstavby tři metry široké a zhruba 400 metrů dlouhé stezky dojde i osazení veřejným osvětlením a úpravám odvodnění. 

Přímo v centru by se měl dokončit i roky chybějící úsek v části ulic Hálkova a Sadová. V plánu je i důležitá spojka mezi ulicí Boženy Němcové na sídlišti Zlatý Vrch a Havlíčkovou ulicí. Plánuje se také nalezení spojení mezi Chebem a Františkovými Lázněmi. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy