Cheb: Malá technická univerzita učí děti základům polytechnických oborů

V rámci projektu MAP II Cheb (Místní akční plán školství) byl pro školy zajištěn výukový program Malá technická univerzita, který dětem srozumitelně a zábavně vysvětluje fungování infrastruktury kolem nás. Jako první jej na Chebsku budou pravidelně používat MŠ Pohádka Cheb v ulici 26. dubna a 2. základní škola Cheb, které dlouhodobě spolupracují.

dezinfekce

Vzorové lekce na školách vedla zkušená lektorka PaedDr. Vladimíra Štrynclová, která proškolila i několik pedagogů pro práci s tímto vzdělávacím programem. Byly také zakoupeny výukové sady, aby je měli pedagogové k dispozici přímo na školách a mohli je při vyučování pravidelně využívat.

Úspěšný vzdělávací program, který používají školky i školy v celé České republice, vytvořil tým lektorů ze společnosti Malá technika, z. ú. z Říčan. Program je určen pro předškoláky a žáky 1. stupně ZŠ a jeho cílem je vzbudit zájem dětí o technické obory, a to co nejdříve na základě přirozené hravosti a touhy dětí poznávat svět kolem sebe. Program využívá dětskou stavebnici na principu LEGO DUPLO, která je autorsky upravená. Základní program „Mistr stavitel“ rozvíjí 8 témat: Stavitel města, Malý architekt, Malý inženýr, Malý projektant, Stavitel mostů, Stavitel věží, Malý vodohospodář a Malý energetik. Na ně navazují další 4 témata: Malý zpracovatel odpadů, Malý archeolog, Malý ropař a Malý plynárník. Lekce jsou připravené ve spolupráci nejen s pedagogy a psychologem, ale také s architekty a projektanty. 

Vzdělávací program „Malá technická univerzita“ podporuje polytechnické vzdělávání dětí a jako implementační aktivita je zahrnutý do čtyřletého projektu „Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání II pro SO ORP Cheb“ reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009119, jehož cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání dětí do 15 let na Chebsku.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.06.2019 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy