Cheb, Lipsko: Psi vyčenichali tabák, cigarety i drogy

Karlovarští a němečtí celníci s pomocí služebních psů zajistili v poštovních zásilkách cigarety, tabák i drogy. Karlovarští celníci i letos pokračují v kontrolách přeshraniční přepravy, při nichž, také ve spolupráci s německými kolegy, kontrolují i přepravu poštovních zásilek.

dezinfekce

Začátkem tohoto týdne se pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj s německými kolegy v rámci součinnostní kontrolní akce COOPERATION DE zaměřili na  poštovní zásilky přepravované na trase Cheb (CZ) – Lipsko (SRN). Na německé straně zastavili poštovní vůz, který tyto zásilky přepravoval a provedli kontrolu, při níž jim pomáhali také služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek a tabáku.

Služební psi označili poštovní vaky, které obsahovaly podezřelé zásilky, po jejichž otevření celníci našli tabák, cigarety a marihuanu.

V 5 zásilkách objevili celníci celkem více než 1000 ks cigaret a přes 400 g tabáku ke kouření. V dalších 17 zásilkách zajistili celníci více než 300 g marihuany. Hodnota drog by na černém trhu dosáhla více než 60 tisíc korun.

Případy jsou dále v řešení německých celních orgánů. 

Podle legislativy SRN není povolena přeshraniční přeprava jakéhokoli množství cigaret nebo tabáku v poštovních zásilkách.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem.

Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy