Cheb: Lidé rozhodli. 30 tisíc pomůže stacionáři Mateřídouška

Přes dva tisíce lidí se v sobotu odpoledne zúčastnilo vyhlášení charitativní akce Každý krok pomáhá na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. V ní se rozhodovalo o rozdělení 60 000 Kč třem organizacím z Karlovarského kraje.

dezinfekce

Nejvyšší částku nakonec získalo centrum Mateřídouška poskytující sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením a lidem s poruchou autistického spektra.

„Právě budujeme nové zařízení pro lidi s nejtěžším postižením v Sokolově. Peníze použijeme na speciální terapie pro naše klienty,“ řekla při přebírání symbolického šeku na 30 000 Kč z rukou ředitelky karlovarské pobočky Oborové zdravotní pojišťovny Kateřiny Zetkové ředitelka Denního centra Mateřídouška Věra Bráborcová.

O rozdělení financí jednotlivým organizacím z Karlovarského kraje se rozhodovalo celý minulý měsíc v rámci akce Každý krok pomáhá. A zapojilo se do ní přesně 2001 lidí. Ti chodili pro svou charitu, pravidelně zapisovali, kolik kroků ušli – zapisovali, co udělali pro svoje zdraví. Nakonec měl druhý nejlepší výsledek virtuální tým Hospice Sv. Jiří, který nabízí zdravotní, psychickou, sociální a duchovní péči a podporu umírajícím a jejich rodinám. Získal tak 20 000 Kč. Třetí příčka a odměna 10 000 Kč patřila Sociálním službám v Kynšperku nad Ohří, které nabízejí pobytové služby pro seniory a osoby starší 60 let s různými typy demence.

„Pokud bychom sečetli všechny účastníky karlovarského kola akce Každý krok pomáhá, pak by společně ušli 313 tisíc kilometrů, na což potřebovali celkem 448 401 266 kroků,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

„To je jenom o málo míň k tomu, aby společně v součtu došli z Chebu až na Měsíc,“ dodává Böhme.

Slavnostní vyhlášení doprovodila celá řada zdravotních vyšetření zdarma a bez čekání. Například 70 lidí si nechalo zkontrolovat zrak, šest desítek lidí si nechalo zjistit, zda mají zdravý poměr svalové hmoty a tuků. A třeba čtyřicet lidí se nechalo proškolit v základech první pomoci. Na místě byl také tým silniční bezpečnosti BESIP se svým simulátorem řízení po šesti pivech nebo instruktáží správného poutání dětí i dospělých.

„Každý krok pomáhá má už několik tisíc pravidelných účastníků. Chůze je nejpřirozenější a také nejzdravější pohyb, který pro sebe člověk může udělat. Je perfektní, že se nám díky této akci daří pravidelně namotivovat stovky lidí, aby dělaly něco pro své zdraví,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Do akce Každý krok pomáhá se může zapojit každý na www.kazdykrokpomaha.cz. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci se řadí do virtuálních týmů jednotlivých organizací a pak jen vyplňují, kolik kroků ušli. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Po vyhlášení karlovarských výsledků začalo kolo pro Kraj Vysočina.

„Akce Každý krok pomáhá se mohou zúčastnit všichni, není tedy nutné být klientem Oborové zdravotní pojišťovny. Našim klientům ale za zapojení do soutěže nabízíme příjemné výhody, protože je odměníme bonusovými body do Vitakonta, za které mohou čerpat příspěvky na preventivní programy. To je navíc s námi úplně jednoduché – stačí v mobilu vyfotit účtenku třeba za vstupenku do bazénu a odeslat ji v aplikaci VITAKARTA do OZP. Za pár dní mají klienti peníze zpátky na účtu,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru OZP.


Zdroj: Mario Böhme, tiskový mluvčí OZP

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy