Cheb: Králova řeč naposledy před derniérou

Západočeské divadlo v Chebu zve diváky na předposlední uvedení divácky oblíbené inscenace – Králova řeč, která bude uvedena ve středu 20. 2. 2019 od 19.00 hodin (derniéra již v dubnu).

dezinfekce

Předlohou oscarového filmu o logopedických problémech krále Jiřího VI. je tato divadelní hra, kterou autor teprve po smrti královny matky (2002) zpracoval do filmového scénáře a ve které exceloval Colin Firth. U nás v hlavních rolích uvidíte Michala Švarce a Davida Beneše.

Po smrti otce, anglického krále Jiřího V., a skandální abdikaci krále Eduarda VIII., je princ Bertie, který se potýká s vadou řeči, nečekaně korunován králem Jiřím VI. Země stojí na prahu II. světové války a zoufale potřebuje silného vůdce. Králova žena Alžběta (budoucí královna matka) domluví svému muži setkání s excentrickým terapeutem Lionelem Loguem, který má krále zbavit nepříjemného hendikepu. Po tuhém začátku se tito dva ponoří do neobvyklého způsobu léčby a časem mezi nimi vznikne nenarušitelné pouto. S pomocí Loguea, rodiny, vlády i Winstona Churchilla král překoná koktání a pronese zásadní řeč, která inspiruje a spojí anglický lid a posílí jeho národní sebevědomí.

Vstupenky zakoupíte v Infocentru na náměstí Krále Jiřího nebo před představením.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.02.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy