Cheb: Kraj dokončil odhlučnění jihovýchodního obchvatu (TV Západ)

Jihovýchodní obchvat Chebu má novou odhlučňovací stěnu za 3,6 milionu korun. Na stížnosti obyvatel na hluk z projíždějících vozidel tak reagoval kraj, jakožto investor akce.

dezinfekce

„Ta měření v minulosti prokázala, že hladina zvuku je sice v normě, nicméně vím, že lidé byli obtěžováni hlukem, který vznikl právě při stavbě obchvatu. Takže kraj nakonec přistoupil k realizaci protihlukové zdi a vybudoval ji. Cena byla vysoutěžena. Myslím si, že cena je obvyklá. Původní návrh počítal s 9 miliony v několika fázích, kde byla i výsadba stromů a snížení rychlosti na silnici tak, aby byl nižší hluk od vozidel. My jsme ale přistoupili pouze k realizaci té protihlukové stěny. Doufám, že hluk obyvatele přestane obtěžovat,“ věří náměstek hejtmanky pro dopravu Martin Hurajčík.

Pokud by stěna dlouhá 135 metrů nedostačovala, v úvahu by přicházelo snížení rychlosti v úseku kde vede poblíž zastavěné části Hájů.

„Od toho jsme prozatím upustili. Nemyslím si, že je nutné snižovat rychlost. Protihluková stěna by měla být dostatečná záruka proto, aby lidé bydlící v blízkosti nebyli obtěžováni hlukem. Pokud bude nutné snížit rychlost, tak samozřejmě o tom budeme uvažovat. Myslím si ale, že snižovat rychlost v těchto místech, není v této chvíli nutné,“ dodal Hurajčík. 

Jihovýchodní obchvat města Chebu byl dokončen na podzim přede dvěma lety. Odklonil část těžké dopravy směřující do Německa přes Waldsassen a využívají je i lidé jezdící za nákupy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy