Cheb: Kontrola průjezdnosti povede k odtahům (TV Západ)

Nejhorší je situace na sídlišti Zlatý Vrch, kde chybí parkovací místa nejvíce. Špatná bilance je i na Skalce. Často neprojede ani sanitka, pak může jít i o život.

dezinfekce

„Ve městě je mnohem více vozidel, než parkovacích míst. A občané někdy nemají jinou možnost a někdy ji ani nechtějí mít, ale není možné tolerovat to, aby vozidla stála na přístupových místech k obytným objektům nebo domům, ke vchodům. Tzn., že ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem jsme provedli průjezdnost největších vozidel, které mají. Zjistili jsme, že průjezdnost je opravdu nemožná. Na základě toho budou probíhat další akce tohoto typu, kdy už přikročíme k tomu, že z míst, kudy neprojedou hasiči s velkým vozidlem, tak z těch míst budou vozidla odtahována - nekompromisně,“ varoval místostarosta Chebu Jiří Černý.

Nejhorší je situace na sídlišti Zlatý Vrch, kde chybí parkovací místa nejvíce. Špatná bilance je i na Skalce. Často neprojede ani sanitka, pak může jít i o život. 

„Mnohdy u záchranné služby posádky potřebují různé přístroje, doplnit kyslíky, prostě musí mít přístup a mít vozidlo vedle sebe tak, aby mohli v případě nutnosti poskytnout první pomoc dostatečně rychle,“ doplnil Černý.

Počet vozidel stále stoupá a dvě auta v rodině jsou dnes zcela běžná věc. Řada lidí také každý den řeší, kde najde místo pro zaparkování. 

„V blízkosti Zlatého Vrchu jsou obchodní domy, kde je možné zaparkovat přes noc – zvláště přes noc, kdy vozidla parkují obyvatelé, protože s nimi nikam nejedou. V nočních hodinách jsou samozřejmě parkoviště vytížená, tak není to daleko do obytných oblastí. Z osobní zkušenosti vím, kdy jsem do ulic vyjel, tak opravdu parkovací místa v těchto oblastech u obchodních domů jsou ze tří čtvrtin prázdná. Je to opravdu tak, že lidé chtějí mít vozidla před domem, před svým domem, aby na ně viděli. Není to možné a v budoucnu to možné nebude,“ nezastírá složitou situaci Černý.

Kontroly průjezdnosti ale budou probíhat nadále. 

„Určitě budeme vždy dávat dopředu vědět. Např. v průběhu týdne, 14 dnů budeme předem informovat obyvatele o tom, že budeme provádět kontrolu průjezdnosti. Primárně nám nejde o to, abychom sankcionovali obyvatele. Jde nám o to, aby byl opravdu primárně dodržen příjezd a přístup do domů, objektů, kde bydlí občané,“ dodal Černý.

Jednou z možností jsou parkovací domy. Tři už chystá například město Sokolov. Problémem Zlatého Vrchu je fakt, že zde není zatím ani vhodný prostor na výstavbu parkovacího domu. Najít řešení proto nebude jednoduché.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy