Cheb: Knihovna zve na snídani venku

Akce se koná ve spolupráci s Hospicem Sv. Jiří. Na zahradu knihovny je zvána široká veřejnost na společnou a férovou snídani, a to v sobotu 12.5.2018.

dezinfekce

"Že v Chebu opět půjdeme do celorepublikové akce Férová snídaně, bylo jasné, jasný je už i termín - sobota 12. května. Piknik na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů se uskuteční od 10 do 12 hodin na zahradě Městské knihovny v Chebu," uvádí na stránkách knihovny PhDr. Martina Kuželová.

"Rok co rok se připojujeme k místům po celé republice (vloni jich bylo 164), kde lidé spolu s dětmi, přáteli aj. snídají venku, v příjemné atmosféře - k podpoře Světového dne pro fair trade. Vyjadřují tak svůj zájem o pěstitele v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky, kteří za své kakao, kávu nebo banány dostávají velmi málo zaplaceno a jejich rodiny nemohou žít důstojně. Na to reaguje systém fair trade, který garantuje dostatečné výkupní ceny a sociální příplatky. Díky zapojení do fairtradových družstev mohou pěstitelé posílat své děti do školy či pěstovat šetrně s ohledem na životní prostředí," dodává.

Vloni se Férové snídaně v Chebu zúčastnilo 248 návštěvníků. Již tradičně se koná na zahradě knihovny ve spolupráci s Hospicem Sv. Jiří, symbolické vstupné 50,- Kč je pak také věnováno na jeho činnost.


Zdroj: Městská knihovna v Chebu

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy