Cheb: Knihovna zve na filmovou sobotu

Minulý rok ji knihovna uvedla s výmluvným podtitulem V hlavní roli muž, letos budou v hlavní roli ženy. Řeč je o Filmové sobotě v knihovně, která je nyní, po úspěšné loňské premiéře, připravena na sobotu 27. ledna.

dezinfekce

V přednáškové místnosti budou postupně k vidění - s dostatečným mezičasem na odpočinek a občerstvení - opět čtyři snímky, všechny nabídne knihovna zdarma.

Program:
10.00 Ma Ma, Španělsko

Když Magdu potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena, naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším. Magda v podání okouzlující Penélope Cruz je silná, milující a i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem.

14.00 Hledání Vivian Maier, USA
Vzrušující cesta za odhalením identity svérázné tajemné chůvy, které jen pro sebe do šuplíku nafotila přes 100 000 fotografií. Po jejich nedávném objevení ve veřejné aukci způsobilo dílo ve světě fotografie doslova zemětřesení a Vivian Maier se posmrtně stala jednou z nejuznávanějších osobností fotografie 20. století.

16.00 Slepá, Norsko
Po náhlé ztrátě zraku objevuje Ingrid zákoutí vlastní představivosti. Láska, touha i obavy se v nich zhmotňují s intenzitou, která si v ničem nezadá s vnějším světem. Kde je hranice mezi fantazií a realitou? Dráždivá sonda do vnitřního světa slepé ženy překvapuje bohatou vizualitou i absurdním humorem.

19.00 Pestrobarvec petrklíčový, Velká Británie
Na starém šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let.

Filmovou sobotu má knihovna v úmyslu pořádat ve spolupráci s filmovou distribuční společností Aerofilms jednou za rok - vedle promítání nekomerčních snímků v rámci cyklu Kino v knihovně. Ty jsou nabízeny vždy druhé pondělí v měsíci, vstupné 30 Kč. V únoru (12.2.) to bude snímek Bosny a Hercegoviny - Chlapi nepláčou.  

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.01.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy