Cheb, Karlovy Vary: Vykrádali auta

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary město sdělili podezření 39letému muži z Karlových Varů ze spáchání přečinu krádež. V polovině července měl v Karlových Varech podezřelý muž vniknout do zaparkovaného vozidla značky Volkswagen. To měl prohledat a z vozu odcizit čistící techniku v hodnotě kolem 26 tisíc korun.

dezinfekce

Chebští kriminalisté se zabývali obdobným případem. Rozšiřovali trestní stíhání 38letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež. Svého jednání se měl dopustit začátkem července v Chebu v brzkých ranních hodinách. Jeho pozornost přilákalo zaparkované neuzamčené osobní vozidlo značky Volkswagen. Po vniknutí do vozidla z něj měl odcizit různé věci. Jednalo se například o hodinky, sluneční brýle, dron a další. Odcizením věcí tak způsobil škodu kolem 5 tisíc korun.

Oba muži se svého jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost odsouzeni a potrestáni. Proto jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

Prevence:
Policie upozorňuje řidiče, aby před opuštěním svého vozu zkontrolovali, zda v něm neponechali hodnotné předměty, které by mohli upoutat pozornost kolemjdoucích zlodějů. I zdánlivě bezcenná věc může být lákadlem. Zkontrolujte si vždy i uzavření všech oken a uzamčení dveří včetně zavazadlového prostoru. Nedávejte příležitost zlodějům.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.08.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy