Cheb: Je tu Týden knihoven

Tradiční celorepubliková akce Týden knihoven se letos koná od 2. do 8. října. S mottem Čteme s mámou, čteme s tátou, čteme s knihovnou je tentokrát věnována především práci knihoven s předškolními dětmi a jejich rodinami.

dezinfekce

Právě na předškoláky je také zaměřen úterní program oddělení pro děti S Mášou v knihovně. Zábavnou hrou budou moci vstoupit do světa pohádkové dívky a jejích kamarádů - 3. října od 15.30 hodin.

Tyto děti i jejich starší kamarádi si pak den nato mohou v knihovně připomenout Světový den zvířat, kdy se v neposlední řadě dostane i na knížky o zvířatech - ve středu 4. října od 12 do 17 hodin.

A do třetice knihovna zve děti na výtvarnou dílnu Kutílek - ve čtvrtek 5. října od 15 hodin. Do všech akcí oddělení pro děti se tradičně mohou zapojit i neregistrovaní čtenáři.

Ani dospělí ovšem nezůstanou zkrátka. Zavítat mohou na Čtenářský klub, přednášku Novověký Cheb pohledem archeologa, či zahájení dalšího semestru Virtuální Univerzity třetího věku. Program vyvrcholí v pátek 6. října pořadem Svěráka Jana / knihovna vzala.

O tom, že v knihovně proběhne přednáška o novověku a moderních dějinách města jsme vás informovali zde.

Týden knihoven vyhlašuje k podpoře knih a čtenářství Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR, letos jde o 21. ročník. Cílem je nabídnout atraktivní využití volného času nejen novým čtenářům (i tentokrát jim umožňujeme také v Chebu registraci na rok zdarma), ale hlavně pečovat o čtenáře stávající.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy