Cheb: Hlučnou dlažbu nahradí ve Valdštejnově ulici asfalt

V nejbližších dnech bude zahájena celková rekonstrukce části Valdštejnovy ulice u zimního stadionu. Kamenná dlažba bude v tomto úseku nahrazena novým asfaltovým povrchem.

dezinfekce

„Vycházíme tím vstříc obyvatelům okolních domů, kteří si dlouhodobě stěžovali na značný hluk od projíždějících vozidel. Ještě před zahájením rekonstrukce tady Chevak provedl opravu vodovodu, aby se do nového povrchu nemuselo v příštích letech hned zasahovat,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

V rámci úprav budou kompletně zrekonstruovány také chodníky, které dostanou povrch z betonové dlažby. Kromě toho dojde i k vymezení parkovacích pruhů na vozovce, osazení nového veřejného osvětlení nebo vysazení stromů na nově zřízených zelených ostrůvcích. Součástí rekonstrukce budou i úpravy nepřehledné křižovatky s Palackého ulicí.

 „Současná podoba křižovatky je nebezpečná jak pro řidiče, tak hlavně pro chodce. Chybí místa pro přecházení a jsou zde nevyhovující rozhledové poměry. Úpravy tohoto úseku Valdštejnovy ulice a křižovatky s Palackého jsou první fází plánovaných rekonstrukcí komunikací v této lokalitě na základě studie z roku 2016, která dále řeší například navazující části ulic Palackého a Bezručova,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.

Celková rekonstrukce zmíněné části Valdštejnovy ulice včetně křižovatky s Palackého ulicí má být hotova do konce listopadu.

„Stát bude přibližně 8,1 milionu korun. Ve výběrovém řízení na dodavatele se přitom cenu podařilo oproti odhadu z projektové dokumentace snížit o více než 1,5 milionu,“ uzavřel místostarosta Pospíšil.

Po dobu rekonstrukce bude nejprve pro dopravu zcela uzavřen opravovaný úsek Valdštejnovy ulice a ve druhé polovině října pak úsek ulice Příkopní v sousedství křižovatky s Palackého - podrobnosti viz zde.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy