Cheb: Gymnázium zahájilo školní rok a ředitel získal ocenění (TV Západ)

Letošní nový rok chebského gymnázia se uskutečnil tradičně v aule zdejší vysoké školy. Studentskou hymnou přivítali zástupci školy, zřizovatele a celý pedagogický sbor nastupující studenty prvního ročníku a jejich rodiče.

dezinfekce

Projev ministra školství byl kvůli nemoci předtočen a poté se již ujal slova moderátor akce, zástupce ředitele Jan Žídek. Ten pozdravil všechny přítomné a předal slovo hejtmance kraje Janě Vildumetzové.

„Gymnázium Cheb patří k prestižním školám, které zřizuje Karlovarský kraj. Jeho studenti jsou velmi úspěšní v domácích i zahraničních školních soutěžích – např. v oblasti fyziky a přírodních věd. Navíc škola tradičně organizuje dnes už mezinárodní dějepisnou soutěž, které budete mít jistě možnost se účastnit. Gymnázium vás kvalitně připraví na vysokoškolské studium. Já bych byla velmi ráda, z pozice hejtmanky, abyste v případě studia mimo náš region našli cestu zpět k nám do Karlovarského kraje,“ popřála nejen studentům prvního ročníku hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

Velký potlesk si pak vysloužil do poslední chvíle utajovaný krok vedení kraje, kdy zástupci poděkovali řediteli gymnázia Dr. Jaroslavovi Kočvarovi za mimořádně úspěšných 25 let ve funkci. Stávající ředitel nastoupil do chebského gymnázia v roce 1992 a byl i u zrodu nového areálu. Ten je pod jeho vedením oázou vzdělanosti města a zároveň plný zajímavých míst, interaktivních funkčních modelů i zeleně. 

Školské zařízení přijalo do nového školního roku téměř 100 nováčků. Na gymnáziu tak studuje necelých 500 studentů, které má na starosti 45 členný pedagogický sbor. I ten přivítal trojici nových posil. Byla také představena nová cena, která vznikla z popudu studentů. A to jako připomínka na loni zesnulou učitelku matematiky Alenu Dvořákovou, která učitelské práci věnovala více než 50 let.

Dále byli oceněni studenti za úspěchy při reprezentaci školy. Celkem si odnesly finanční odměny přesahující v součtu 30 tisíc korun. 

Během slavnostního zahájení se představil také saxofonový kvintet a členky pěveckého oddělení Základní umělecké školy v Chebu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy