Cheb: DPS Mírová získal 4 hvězdy kvality (TV Západ)

Po Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, Perninku a Pochlovicích má další krajské zařízení značku kvality. Čtyři hvězdy z pěti od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR nyní dostal Domov pro seniory v Mírové ulici na Spáleništi v Chebu.

dezinfekce

„Práce to byla veliká, též úsilí bylo veliké – několikaměsíční. Ze začátku, v první fázi, to byla zátěž zejména administrativní, protože se musely doložit veškeré dokumenty, které v zařízení máme – za několik let zpátky, pak aktuální věci, celkově se hodnotil provoz zařízení a služby, které poskytujeme klientům a v jakém rozsahu. Samozřejmě se obměňuje personál, který je potřeba zaškolit. V dnešní době obzvlášť není jednoduché sehnat kvalitní personál. Personál si vybíráme, to je pravda - každý u nás pracovat nemůže a každý neobstojí prostě,“ uvedla ředitelka zařízení Hana Marešová.

Ocenění je pro všechny pracovníky Domova seniorů závazkem.

„A  samozřejmě se můžeme pokusit získat pět hvězdiček, což je maximum. Nám k tomu chybělo malinko bodů, takže čtyři hvězdy, téměř to máme jako těch pět, ale na tom se dá ještě zapracovat,“ zhodnotila úspěch Marešová.

Zařízení má kapacitu necelých 70 míst. Převis poptávky nad nabídkou je velký.

„Takže, jakmile se nám uvolní místo, okamžitě rozjednáváme další tři klienty v pořadníku čekatelů, kteří mohou a jsou schopni nastoupit. Pokoj připravíme, znovu se vymaluje, udělá se generální úklid a další klient nastupuje. Rodiny si to i hlídají, čekají na to, protože jsou opravdu v nelehké situaci – je zde velký tlak na to, aby byli umístěni. Volné místo být nesmí, ani z finančních důvodů. Prostě máme zájem, aby dům byl obsazen a aby péči, kterou lidé potřebují, opravdu dostali co nejdříve,“ dodala ředitelka Marešová.

Karlovarský kraj přivítal další ocenění svého zařízení. 

„Já bych chtěl hrozně poděkovat. Požádali jsme ředitele Domovů pro seniory, aby požádali a prošli tím martyriem udělení certifikátu kvality. Jak dnes paní ředitelka řekla, byl to masakr – já to znovu zopakuji, protože opravdu to není jednoduché získat takové ocenění. Takže velké díky, máme z toho radost. Poděkování patří, jak paní ředitelce, tak celému týmu. Myslím si, že je to i vizitka našich Domovů, že opravdu dosahujeme té největší kvality a za to jsem strašně rád,“ poděkoval náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Domov by měl v příštích letech projít zateplením a chystá se i částeční dovybavení.

„Na zateplení pracujeme. Byla vyhlášena výzva na Ministerstvu životního prostředí – takže na tom se intenzivně pracuje. Karlovarský kraj schválil z přebytku částku 500 tisíc, abychom dovybavili Domov. Dnes jsme s paní ředitelkou řešili, že na místě, kde stojím, tzn. na té travnaté ploše, by byl pěkný altán pro naše klienty, aby si sem mohli sednout a popovídat si,“ přiblížil Kubis.

Kraj chce nejprve jednat s městem Cheb o umístění altánu, protože se jedná o městský pozemek.

https://www.domovcheb.cz/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy