Cheb: Dobrovolní hasiči převzali prapor a ocenění (TV Západ)

V chebské obřadní síni se ve středu 3. října uskutečnilo slavnostní předání praporu a ocenění chebským dobrovolným hasičům. V současné době působí na území Chebu pouze kromě profesionálů už jen Sbor dobrovolných hasičů Cheb – Háje.

dezinfekce

Ten byl založen roku 1946 a před dvěma lety oslavil 70. výročí svého založení. Na červnovém zasedání Zastupitelstva města bylo pořízení a darování slavnostního praporu jednomyslně schváleno. Úvodní informaci přítomným podal starosta Sboru Jiří Kubec. 

„Samozřejmě se prapor využívá při slavnostních událostech, jako jsou různá výročí. V současné době bude uložen u pana starosty a bude využíván a vyvěšován pouze při slavnostních událostech, jako jsou oslavy, pořádání různých soutěží. Dobrovolní hasiči v Chebu, v Hájích byli založeni roku 1946. Tzn., že před dvěma roky jsme měli 70 let od založení a oslavy probíhaly u nás na hřišti – různé ukázky, prezentace práce dětí a samotného sboru. Mj. byl i velikánský průvod požární techniky, která projížděla celým městem. Řádově sbor dobrovolných hasičů čítá asi 40 členů, plus k tomu řádově asi 30 dětí,“ uvedl velitel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Cheb – Háje Pavel Pagáč.

Členové jednotky zároveň obdrželi pamětní medaili vydanou Sdružením hasičů Čech Moravy a Slezska (SH ČMS) k výročí 100 let od založení Československa. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy