Cheb: Do Restartu chce město přihlásit řadu projektů (TV Západ)

I město Cheb se připravuje na národní program Restart. Ten má do postižených regionů, mezi které Karlovarský kraj patří, investovat v následujících letech miliardy korun.

dezinfekce

„Jsme došli k závěru, že to jsou některé dopravní projekty, jako je rekonstrukce chodníku, silnic, parkování a zároveň dá se říci všeobecně revitalizace některých sídlištních útvarů. Takže jsme si hned vzpomněli na to, že bychom chtěli nejstarší sídliště Spáleniště svým způsobem zmodernizovat a dát ho nějakým způsobem do pořádku. O tom se s nimi budeme bavit,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Město má řadu projektů připravených a věří, že se je podaří uplatnit v Restartu.

„To je Dominikánský klášter, pak je to TJ Lokomotiva nebo FK Hvězda, kde letos čerpáme na první fázi peníze. Další dotace nám zatím ale nikde přislíbeny nebyly, takže i touto cestou bychom chtěli jít,“ doplnil místostarosta. 

V případě kláštera v Kamenné ulici se bude projektant zabývat možností využití pro účely Základní umělecké školy. Sportovní areál Hvězda, dříve Lokomotiva, pak má v plánu kromě probíhající modernizace haly i vybudování druhého fotbalového hřiště s tribunou. Z peněz Restartu by mohlo dojít také k přístavbě knihovny nebo rekonstrukci Lesní ulice na Skalce.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy