Cheb: Do města letos protidrogový vlak nepřijede

Spolupráce s nadací Nové Česko i nadále pokračuje.

dezinfekce

Nadace Nové Česko oslovila v prosinci 2018 odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Cheb ohledně realizace primárně preventivní akce protidrogový vlak, která měla proběhnout v dubnu 2019.

Jelikož akce byla realizována v květnu 2018 a zúčastnili se jí žáci 7. a 8. tříd chebských základních škol, a v současné době již probíhá návazný program na projekt protidrogový vlak s názvem To je zákon, kámo, byla v lednu letošního roku svolána schůzka se školními metodiky primární prevence ohledně potřeby příjezdu protidrogového vlaku.

Na základě jednotlivých návrhů došlo ke shodě, že akce protidrogový vlak by se měla uskutečnit až v roce 2020. Jako hlavní důvod školní metodici uvedli, že kdyby se tato akce opakovala každý rok, tak by se jí účastnili vždy žáci 7. a 8. tříd, takže by jeden ročník musel vždy jít další rok opakovaně, což se nejeví jako vhodné a efektivní. Zvažovanou variantou byla i návštěva vlaku žáky 6. tříd, ale k tomu se metodici stavěli spíše odmítavě, neboť každá primární aktivita musí být cílena i s ohledem na věk cílové skupiny, pro kterou je určena.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy