Cheb: Dny sportu vyvrcholily vyhlášením nejlepších sportovců (TV Západ)

Dny sportu na okrese Cheb se letos odehrály 5. a 6. dubna. Sportovní unie Chebska spolu s městem Cheb opět po roce připravily zajímavý program. V pátek od půl 11 dopoledne proběhla v KC Svoboda beseda se zlatou olympijskou medailistkou v běhu na lyžích Kateřinou Neumannovou. Ta zavzpomínala na své sportovní začátky.

dezinfekce

„Já jsem dělala rychlostní kanoistiku a myslela jsem si, že můj život bude právě ježdění na kajaku. Běžky byly k tomu jenom jako doplněk, protože když kanoistům, těm co jezdí na kajaku v létě, v zimě zamrzne voda, tak jsme chodili trénovat do tělocvičny a k tomu se jezdilo na běžkách. Takže na běžky jsem chodila s kanoisty. Byl to pro mě sport číslo dvě, který jsem dělala kvůli vodě – vzájemně se to dobře doplňovalo. Pak jsem zkusila nějaké závody a z toho minima tréninků, jsem najednou začala ty holky, které byly ve středisku vrcholového sportu, tak jsem je sice neporážela, ale běžela jsem těsně za nimi, což trenéry, kteří je měli na starosti, zaujalo a oslovili mě, zda bych nechtěla běžky zkusit. Pak jsem zjistila, že mě běžky začaly docela bavit. Takže jsem v 15 či 16 letech, bylo to po druhém ročníku gymnázia, takže spíše v 16 letech, říkala, že bych to zkusila,“ přiblížila Neumannová.

Sportovalo se také v nově otevřené sportovní hale Milana Prokeše v Lázních Kynžvart za účasti bývalých fotbalových reprezentantů. 

Sobotní oslavy zahájil v chebské sportovní hale Loko Cheb házenkářský turnaj dívek. Prezentoval se také Dům dětí a mládeže Sova Cheb a k vidění byla akademii STS Magicstar Cheb. 

Proběhl fotbalový turnaj starších přípravek a další akademii předvedl klub SK Trinity Cheb. Dopoledne se také běželo klubové Mistrovství v přespolním běhu atletů i neregistrovaných zájemců ročníků 2012 - 2014 z SKP Union Cheb. 

Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením Nejúspěšnějšího sportovce okresu Cheb za rok 2018 hostilo Kulturní centrum Svoboda.

Jedenácté vyhlašování moderoval Jacek Přibáň spolu se Štěpánem Škorpilem. Na pódiu se společně sešli s fotbalovými internacionály Antonínem Panenkou, Karolem Dobiášem, bývalým vynikajícím hokejistou, olympionikem Jozefem Golonkou, již zmíněnou Kateřinou Neumannovou a místostarostou Chebu Jiřím Černým. Ten potvrdil zájem města o rozvoj stadionu v Poohří. 

„My chystáme v nejbližší době dokončení atletického stadionu a věřím, že Zlatá dráha v Chebu zůstane,“ uvedl Černý.

Autor slavného vršovického dloubáku, Antonín Panenka obdržel v nedávné době hlavní cenu Českého klubu fair play za rok 2018. Zavzpomínal na svou jedinou červenou kartu, kterou během fotbalové kariéry obdržel. I ostatní zúčastnění přidali několik historek ze své sportovní minulosti. Pak už došlo k ocenění sportovců.

V kategorii mládež jednotlivci získali ocenění – držitel bronzové medaile z Mistrovství ČR na 400 metrů atlet SKP Union Cheb David Richter, držitelka tří národních rekordů a reprezentantka ČR v lukostřelbě Martina Zikmundové z LK Eska Cheb, dále stříbrná z Mistrovství světa v Rádiovém orientačním běhu Petra Liďáková z klubu ROB Cheb, judista v kategorii mladší žáci Alex Klier z Budo Clubu Mariánské Lázně, který získal třetí místo na Mistrovství ČR v Ostravě a sportovní gymnasta Pavel Ferling z TJ Lokomotiva Cheb. Ten získal na republikovém přeboru zlaté místo v přeskoku v dorostenecké kategorii. 

Další ocenění obdrželi Roman Kořán z klubu Sokol Velká Hleďsebe za westernovou drezúru na evropské úrovni, mistryně republiky v terčové lukostřelbě Petra Zikmundová z LK Eska Cheb, dále juniorský reprezentant v Rádiovém orientačním běhu Samuel Svatek z klubu ROB Cheb, kuželkář Jaroslav Bulant z Jiskry Hazlov, který získal druhé místo v juniorské kategorii na Mistrovství ČR a také pravidelný účastník ligy juniorů – vzpěrač Jiří Kerďo z TJ Lokomotiva Cheb.

V té samé kategorii byli také oceněni – juniorský reprezentant Vojtěch Bartoš z TJ Lokomotiva Mariánské Lázně za lyžařský orientační běh, stříbrný medailista z Mistrovství ČR, vzpěrač Tomáš Dunka z TJ Lokomotiva, dále reprezentant v kuželkách Ondřej Bína z Jiskry Hazlov, reprezentant v minigolfu Jan Kadlec z TJ MG Cheb, vítězka mezinárodního turnaje v kategorii dorost golfistka Gabriela Roberta Vítů z Royal Golf Clubu Mariánské Lázně. 

V dospělých jednotlivcích si vysloužili ocenění – lukostřelec Vít Vejražka z LK Eska Cheb, strongman Čestmír Šíma z Aše, du- a triatlonista Jiří Kesl z USK Akademik Cheb, sprinter Štěpán Bohánek z SKP Union Cheb, kuželkářka Linda Lidman z Jiskry Hazlov a horolezec Robert Abrhám z SK Boulder Cheb. 

Kategorie kolektivů v mládežnické kategorii nabídla tyto oceněné – dorostenecká štafeta na 4x400 metrů SKP Union Cheb, tanečnice a mažoretky z Taneční skupiny Magicstar v žákovské kategorii a dorostenci kuželkáři z Jiskry Hazlov. 

V dospělých kolektivech byly letos oceněni – družstvo žen z Royal Golf clubu Mariánské Lázně a lukostřelci z LK Eska Cheb. Mezi handicapovanými sportovic byli oceněni paralympionik Miroslav Hrbek a stolní tenista Vít Špalek.  

O jedno z vystoupení mezi oceňováním se postaraly moderní gymnastky z Mariánských Lázní.

Ve veteránské kategorii obdrželi ocenění – smíšené družstvo orientačního běhu Loko Mariánské Lázně, triatlonista Ivan Masopust z USK Akademik Cheb a rádiová orientační běžkyně Blanka Adámková z Radioelektroniky Cheb.

V kategorii Osobnost si cenu odnesl zakladatel oddílu vzpírání TJ Lokomotiva Cheb Jiří Šollar. 

Mezi trenéry, funkcionáři a rozhodčí se dostalo ocenění -  Ivanu Korolovi, trenérovi juda z Budo Clubu Mariánské Lázně, čerstvému sedmdesátníkovi a zakladateli TJ Minigolf Cheb Františku Nečekalovi a rozhodčí házené Daniele Radová ze Sokola Lázně Kynžvart. 

Do fotbalé síně slávy byla uvedena pětice fotbalistů – Rudolf Káva z TJ Sokol Teplá, Václav Čížek z Chebu, Jan Slabý z Jiskry Aš, Zdeněk Trešl z TJ Sokol Dolní Žandov a Jaroslav Ondruš z bývalého klubu Rudá Hvězda Cheb. 

Z tohoto klubu byli také uvedeni do síně slávy hráči Jiří Kotrba, Jan Sopko a Radek Drulák. 

Na závěr se všichni protagonisté sešli společně na pódiu. Pozdravil je a poděkoval všem hlavní organizátor akce Miroslav Sabadin. 






Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy