Cheb: Dnes začalo vědomostní klání studentů gymnázií

Již řadu let je pořadatelem dějepisné soutěže studentů gymnázií z České a Slovenské republiky Gymnázium Cheb. Od jejího začátku stojí v jejím čele organizátor celé akce pedagog Miroslav Stulák.

dezinfekce

Ten dnes dopoledne slavnostně zahájil další ročník této prestižní soutěže, kam se sjelo 75 tříčlenných družstev studentů gymnázií z celé České a Slovenské republiky. Letošním tématem je období 50. a 60. let minulého století.

Mezi hosty nechyběli představitelé obou republik, zástupci samospráv, měst i obcí, pozvání přijala například náměstkyně ministra školství Slovenské republiky Oľga Nachtmannová, dále pak přední slovenští i čeští historici, za Karlovarský kraj přivítal studenty náměstek hejtmanky pro školství Jaroslav Bradáč, nechyběl senátor za Chebsko a Tachovsko Miroslav Nenutil. Jako další host přijal pozvání i fyzik, vědec, pedagog a současný prezidentský kandidát Jiří Drahoš. Za město Cheb pozdravil soutěžící starosta města Antonín Jalovec, který v krátké uvítací řeči nastínil hlavní atributy vývoje společnosti přelomu 50. a 60. let minulého století.

„Pevně věřím, že jste začínající generací, která stojí na pevném základě svého vlastního sebevědomí, že strach a malost, které byly dlouhá léta v důsledku totalitního režimu zakořeněny snad v každém, jsou již minulostí. Věřím, že historie a zájem o ni bude i nadále formovat vaše postoje, a někteří z vás budou možná budoucími následovníky historiků a vědeckých pracovníků, kteří společně spolupracují na pořádání této unikátní dějepisné soutěže. Velký dík však patří organizátorovi panu Miroslavu Stulákovi a také celému týmu,“ uvedl starosta Antonín Jalovec.

Na finančním zajištění celé akce se kromě Ministerstva školství ČR a Ministerstva školství SR, desítek firem a podnikatelů podílejí ministři vlády České republiky, členové Poslanecké sněmovny i Senátu, PČR, zastupitelé Karlovarského kraje i město Cheb. Finanční prostředky jsou použity především na knihy, odborné publikace i dary pro vítězná družstva.

O tom, že se dnes koná dějepisná soutěž jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.11.2017 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy