Cheb: Deset cizinců pracovalo ve firmě nelegálně

V rámci plnění závazků vyplývajících z členství ČR v EU a v souvislosti s realizací opatření Společné akční dny Europolu 2019 – pracovní vykořisťování, zaměřené na oblast obchodování s lidmi a pracovní vykořisťování, byla v územní působnosti Karlovarského kraje dne 08.04.2019 v dopoledních hodinách realizována součinnostní kontrolní akce Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, exp. Plzeň, Odboru cizinecké policie KŘP Karlovarského kraje a Oblastního inspektorátu práce pro Plzeňský a

dezinfekce

Do akce bylo nasazeno 33 policistů, kteří společně s pracovnicemi Oblastního inspektorátu kontrolovali objekt společnosti v Chebu. Zkontrolovali více jak dvě desítky osob, přičemž u deseti cizinců zjistili porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky, spočívající ve výkonu zaměstnání bez povolení k zaměstnání, ačkoliv je toto povolení podmínkou k jeho výkonu.

Všech 10 cizinců ve věku od 24 do 46 let, z toho šest mužů a čtyři ženy, byli zajištěni a byla s nimi zahájena správní řízení o správním vyhoštění z území členských států. Policisté vydali osmi cizincům Rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu 6 měsíců, kdy nesmí vstoupit na území členských států Evropské unie a jednomu cizinci na dobu 1 roku. V jednom případě uvedla 46letá cizinka, že dlouhodobě žije s občanem Evropské unie, a proto jí bylo předáno vyrozumění, že není možné rozhodnout o vyhoštění v zákonné lhůtě. Bylo jí vystaveno potvrzení o zahájení správního řízení o vyhoštění a poté byla propuštěna ze zajištění na svobodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 11.04.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy