Cheb: Demolice lávky by mohla začít v únoru

Demontáž uzavřené lávky přes kolejiště na Švédský vrch má podle předběžných odhadů stát přes 5 milionů korun.

dezinfekce

V únoru příštího roku by mohla začít demontáž uzavřené lávky přes kolejiště na Švédský vrch. Podle předběžných odhadů má stát přes 5 milionů korun.

„Dalších více než osm milionů bychom měli zaplatit Správě železniční dopravní cesty za potřebné výluky. Doufáme však, že se nám podaří získat slevu. Podle předchozích jednání by mohlo jít až o 30 procent. Něco se nám vrátí také z prodeje železného šrotu. Lávka váží asi 300 tun. Podle aktuálních výkupních cen by mohlo jít o necelé dva miliony korun,“ doplnil starosta Antonín Jalovec.

Demontáž lávky by měla trvat přibližně tři týdny. Pracovat by se mělo převážně v nočních hodinách.

„Půjde o mimořádně komplikovanou akci, protože lávka je nestabilní a pospojovaná z různých konstrukcí. Jeden z největších autojeřábů v České republice s ní bude muset manipulovat velmi opatrně. Určitě to ale bude velice atraktivní podívaná,“ poznamenal starosta.

Jasné zatím naopak není, kdy dojde na výstavbu nové lávky. S největší pravděpodobností bude totiž muset dojít k přepracování dosavadních návrhů.

„Požadavky Správy železniční dopravní cesty na podobu nové lávky jsou enormní. Navíc nedostaneme výjimku na stávající patky nosných pilířů, které jsou podle současných norem příliš blízko kolejím. Z tohoto důvodu bude asi potřeba zvolit úplně jiné konstrukční řešení. V příštím roce proto chceme zásadním způsobem upravit přístupovou trasu pro pěší z Vrázovy ulice na Švédský vrch včetně vybudování nového chodníku pod železničním mostem a demolice nedalekých plechových garáží,“ uzavřel starosta.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy