Cheb: Cyklostezka povede tunelem pod silnicí

Ve středu bylo předáno firmě staveniště cyklostezky do Waldsassenu po bývalé slapanské trati. Budovat se nyní začne nový mostní objekt, který zajistí mimoúrovňové křížení cyklostezky se silnicí z Hájů do Podhradu.

dezinfekce

„Cyklostezka zde povede jedenáctimetrovým tunelem pod silnicí. Stavba by měla být zahájena po vyřízení všech dopravních omezeních tj. cca 60 dnů, aby firma stihla do zimy tunelový tubus zasypat a přes zimu došlo k potřebnému slehnutí nasypané hmoty. Stavba pak bude dokončena na jaře,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

„Vybudování mostní konstrukce přijde téměř na 13 milionů korun. Následně se pak počítá s narovnáním silnice v okolí křížení. Vznikne zde nový, zhruba 150metrový úsek komunikace. Vybudování tunelu a narovnání komunikace by mělo celkově stát přes 20 milionů. Jde o velmi drahé řešení. Dopravní inspektorát však s ohledem na značnou nepřehlednost tohoto úseku jiné neumožnil. Dodělat pak bude zbývat poslední chybějící úsek cyklostezky od Hájů k novému tunelu,“ vysvětlil místostarosta Pospíšil.

První úsek cyklostezky po bývalé železniční trati ze Slapan k česko-německé hranici byl vybudován v rámci příprav první přeshraniční Krajinné výstavy v roce 2006. O tři roky později byla pak díky evropské dotaci dobudována další tříkilometrová část ze Slapan ke křižovatce se silnicí z Hájů do Podhradu.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy