Cheb: Cyklostezka do Waldsassenu bude bezpečnější (TV Západ)

Cyklostezka z Chebu do německého Waldsassenu bude dokončená podle plánu v příštím roce. První úsek ze Slapan k hranicím byl zprovozněn již v roce 2006. V místě u zvaném u Kočího zatím asfaltová stezka končí a dochází zde k nebezpečnému křížení se silnicí. Musel proto vzniknout mostní objekt, na kterém povede přeložka.

dezinfekce

„Na konci července došlo k dokončení stavby – tubusu, možná tunelu z hlediska cyklistů, na trase z Hájů na Waldsassen. Co nám tam zbývá? Jednak nám tam zbývá dokončit stavbu, která se netýká cyklostezky, tzn. přeložku silnice, kvůli které se ten tubus neboli tunel vlastně dělal. Díky této stavbě dojde k tomu, že se zbavíme nebezpečného křížení komunikace a cyklostezky tzv. u Kočího, jak se říká, kdo to tam zná. Takže silnice tam bude zrušena, křížení tam nebude a silnice z jihovýchodního obchvatu nebo od Hájů do Podhradu povede přes nově vzniklý most. To bude poměrně investičně větší výdaj města. Předpokládáme, že bychom minimálně mohli začít příští rok. Co tam zbývá ohledně cyklistů, a to cyklisty zajímá podstatně více, je dokončení vlastního povrchu. Myslím si, že to by nemusela být investice až tak významná - velká, protože půjde jen o úpravu podkladových vrstev, které tam ale jsou, protože tam byl železniční svršek, takže základ tam je, a hlavně k natažení asfaltového povrchu tak, aby to zase mohlo sloužit pro cyklisty, pro maminky s kočárky, dětem na tříkolkách, tak i pro potřeby inlinistů. Budu se snažit prosadit do výběrového řízení to, aby asfalt byl opět jemný a ne ten hrubý,“ popsal situaci místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

Výstavba přesýpaného mostního objektu zahájená loni na podzim, stála včetně vybudování dešťové kanalizace přes 15 milionů korun. V roce 2020 dojde k narovnání silnice z Hájů do Podhradu výstavbou 150metrové přeložky komunikace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy