Cheb: Cesta do Dolních Dvorů bude brzy dokončená (TV Západ)

Druhá etapa výstavby chodníku a cyklostezky z Chebu do Dolních Dvorů pokračuje. Během první části za šest milionů korun došlo k realizaci komunikace od kruhového objezdu u průmyslového parku v Karlovarské ulici až k Uhelné.

dezinfekce

„Jde o to abychom obyvatele v této části města čili primárně v těch bytovkách, které jsou v Dolních Dvorech, napojili nějakým rozumným způsobem. Tzn., aby pěší, příp. cyklisté, se lépe dostali do města, protože do současné doby tam žádný chodník nebyl,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Úsek dlouhý 400 metrů vyjde město na 4,8 milionu korun. V dalších letech pak může dojít k dalšímu napojení na stávající síť cyklostezek.

„Do budoucna se samozřejmě plánuje – existuje již před lety vyhotovený general zejména v cyklistické dopravě. Nicméně, já považuji úsek, který se v loňském i letošním roce dokončuje, za nejvíce kritický, protože byl podél komunikace, kde žádný chodník nebyl a přitom je tam největší provoz – podstatná část silničního provozu směrem z města a do města a ven, směrem na Plzeň, Karlovy Vary. Jakmile bude toto dokončeno, tak se relativně bezpečně po chodníku, resp. cyklopruhu dostanou lidé či cyklisté minimálně do staré Karlovarské, kde již provoz není takový a pak, kdo to tam zná, tak ví, že po Karlovarské, příp. kolem hřbitova se může dostat dál. Je ale jasné, že tam specificky vybudované zvláštní komunikace typu chodníku nebo cyklostezek nejsou a je to záležitost budoucího plánování a investic,“ dodal Plevný.

Druhá etapa má být hotová do 31. května letošního roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy