Cheb: Budou ve městě nové mosty? (TV Západ)

Nejen souběh rekonstrukčních prací na komunikacích v Chebu, ale i rozvojová území, si podle některých vyžádají výstavbu nových mostů přes řeku Ohři a koleje. Dva z nich by měly usnadnit cestu k sídlišti Zlatý Vrch.

dezinfekce

„Jsou v podstatě zpracovány dvě varianty. Jedna varianta je vidět zde na plánku – měla by být prodloužením tzv. Ottova mostu nebo na Ottově jezu a poté by měla spojovat přes kruhový objezd toto sídliště pro čtyři a půl tisíce obyvatel. Nebo je uvažováno o variantě, že bychom se dostali kolem dnešního nákupního střediska Tesca, kdy by byla vyvedena mostní konstrukce v blízkosti Hilárie, to dává potom možnost jet buď do vilové čtvrti směrem ke škole nebo přímo do obytného komplexu na Zlatém Vrchu. To jsou věci, které jsou dnes zvažovány, které se počítají a myslíme si, že pro tuto oblast budou mít do budoucna zásadní vliv,“ popsal místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Stávající plány bude třeba aktualizovat, udělat projektovou přípravu a další nezbytné kroky. Vše tak bude trvat zhruba celé příští volební období. Dalším místem je spojnice do Hájů poblíž stávající rekonstruované pěší lávky.

„Tady se nacházíme na protipólu, to je jižní část, která se napojuje na stávající průmyslovou část a jihovýchodní obchvat. Tam dochází k propojení oblasti Hájů a prostoru kolem nádraží. Zde se uvažuje také o dvou variantách. Varianta, která se dnes stává reálnější, je napojení na ulici Dyleňskou, někde v prostoru lávky směrem na Háje a poté se vracet směrem na jihovýchodní obchvat. Dnes, co jsem měl možnost vidět některé návrhy a úvahy, tak část trati, která vede směrem na Schirnding z nádraží, by měla být zakryta 80 m tunelem, nad ním by mělo být uděláno přemostění – silnice. Druhá část, přes plzeňskou trať, by měla být ve formě klasického mostu,“ dodal Pospíšil.

Toto dopravní napojení by usnadnilo cestu na silnici D6. Každý ze zvažovaných mostů by měl vyjít na desítky milionů korun a bude proto nutné hledat možnosti financování.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy