Cheb: Město chystá další část revitalizace území kolem přehrady Skalka

Město Cheb bylo osloveno společností Montan-Stiftung Nordost Bayern z Fichtelbergu nabídkou ke spolupráci na projektu „Brána do nitra Země,“ který se primárně věnuje obnovení kulturního a přírodního dědictví se zaměřením na geologii a vzdělávání.

dezinfekce

„Cílem Lead Partnera je vybudovat vzdělávací centrum ve Fichtelbergu, součástí projektu bude především sanace místní štoly. V Chebu bude využit projekt Goethův naučný lesopark. V rámci projektu dojde k úpravě zájmového území dle připravené projektové dokumentace. Stavební část předpokládá náklady 7,7 mil včetně DPH. Dalšími náklady rozpočtu na realizaci, vesměs půjde o tzv.„ měkké“ aktivity, jsou workshopy, interaktivní informační tabule, propagační materiály nebo náklady spojené s další úpravou lesoparku,“ sdělil místostarosta Michal Pospíšil.

Celkem se tedy hovoří o částce 8 milionů korun vynaložené z rozpočtu města.

Cílem naší části projektu je zvýšení atraktivity zájmového území, které bude nadále sloužit veřejnosti jako vycházková trasa, na které se uskuteční významné parkové úpravy a poté bude vytvořena naučná stezka. Partneři projektu připraví vzdělávací a zábavný prostor zaměřený na vybraná témata: geologie, vodstvo, zajímavosti z přírody a historie území. Vše bude již v přípravné fázi koordinováno s cílem projektu LP. Obsahová část projektu je v tuto chvíli v přípravě a je možné, že dojde k drobným změnám v rozpočtu, a to s ohledem na potřeby a zjištění geologů. Zájmové území je od Kachního kamene až po vyhlídku Egerwarte, případně po lokalitu Komorní dvůr. V průběhu přípravy projektu se zapojilo město Františkovy Lázně se svými atraktivními lokalitami, přírodní rezervací SooS a Komorní hůrkou.  

„Cílem projektu je podpora vzájemné spolupráce, vznik vycházkové naučné stezky a parkové úpravy, vzdělávací program pro školy a veřejnost, spolupráce multioborové skupiny. Zájmové území bude doplněno prvky jako je mobiliář, řezy kamenů, vzniknou pergoly, apodobně,“ uvedl Pospíšil.

Partnery projektu jsou: Montan-Stiftung Nordost Bayern Fichtelberg, Františkovy Lázně, Český geologický svaz.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy