Budov: Při silniční kontrole se vydával za jinou osobu

Šestatřicetiletý muž z Prahy měl v několika případech nerespektovat rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy, kdy mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

dezinfekce

Začátkem září měl muž řídit osobní motorové vozidlo značky BMW X5 ve večerních hodinách v jiném kraji. Při silniční kontrole byl řidič řešen v příkazním řízení. Muž měl uvést údaje cizí osoby. Poškozenému byla uložena pokuta několik tisíc a trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Stejného jednání se měl muž dopustit koncem měsíce září. Muž měl řídit stejné osobní motorové vozidlo v odpoledních hodinách u obce Budov v okresu Karlovy Vary. Zde byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Řidič byl řešen v příkazním řízení, do kterého měl uvést opět cizí nacionále stejného poškozeného muže, po kterém je pokuta vymáhána.

Na základě těchto skutečností zahájili karlovarští kriminalisté trestní stíhání 36letého muže, jako obviněného ze spáchání přečinu poškození cizích práv a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V  případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy