Březová: V sobotu se ve městě bude konat tradiční setkání harmonikářů

Již po čtrnácté v řadě se v sále březovského Kulturního domu a Multifunkčního centra odehraje tradiční setkání harmonikářů a heligonkářů z širokého okolí. Letošní ročník se uskuteční v sobotu 23. března od 17 hodin.

dezinfekce

S nápadem založit akci, která se dnes řadí mezi tradiční stálice v Karlovarském kraji, přišli v roce 2006 známí hudebníci manželé Homolkovi. Spolu se starostou města Březová Miroslavem Boudou, který jim vyšel vstříc, stáli u vzniku tohoto setkání harmonikářů z nejbližšího okolí, zpočátku zamýšleného jako menší událost pohodového až rodinného rázu. Tato charakteristika už však dávno neplatí, jelikož se akce rok od roku stávala známější a oblíbenější a za poslední roky se mezi účinkujícími objevují např. i hosté z plzeňského regionu či z Prahy. 

„Stejně jako každý rok se přítomným divákům představí celá řada amatérských, poloprofesionálních i profesionálních harmonikářů všech generací. Chybět nebudou oblíbení Plzeňští heligonkáři, Ondřej Římek ze Staňkova či již tradiční účinkující děda a vnuk Ježkovi ze Slaného. Ti hrají téměř po celé republice a známí jsou i v sousedním Německu a Rakousku. Mezi hosty budou i manželé Pospíšilovi, známí mj. z TV Šlágr. Během večera zahraje k tanci a poslechu i Vesnická čtyřka se samotným spoluzakladatelem akce Jiřím Homolkou,“ přiblížil program večera vedoucí Kulturního domu a Multifunkčního centra Michal Bedeč.

„O vstupenky je každoročně zájem, proto by si měli zájemci pospíšit s jejich koupí. Vstupné činí tradičně 70 Kč a předprodej probíhá v Infocentru MěÚ Březová a také na našich webových stránkách www.mfc-brezova.cz,“ dodal Bedeč.


Zdroj: Jana Gogová, Asistentka vedoucího KD a MFC Březová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy