Březová: Řídil auto, které mu nepatřilo. Navíc s uloženým zákazem řízení

Pětatřicetiletý muž ze Sokolovska měl 25. července 2019 během odpoledních hodin řídit vozidlo značky Toyota v Březové v ulici Komenského a ulici Příčná. Tam byl policejní hlídkou zastaven.

dezinfekce

Během silniční kontroly policisté zjistili, že má stále platný zákaz řízení pro všechna motorová vozidla. Následným šetřením policejní hlídka zjistila, že řidič řídil vozidlo, které mu bylo svěřeno pouze za účelem opravy a neměl souhlas k jeho užívání od majitele. Podobnou věc s řidičem policisté řešili již několik měsíců dříve v lednu 2019, kdy měl se zákazem řízení řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda ve směru od města Kynšperk nad Ohří směrem k dálnici D6.

Na základě těchto skutečností kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci. Zároveň podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Sokolově poslal muže do vazby.

Za uvedené přečiny mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.07.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy