Březová: Na letošním krimifestu zazní známé filmové a pohádkové melodie

Novinkou pro letošní ročník filmového festivalu KRIMIFEST bude hudební koncert orchestru a sborů ze základních uměleckých škol, který se zaměří na filmovou a pohádkovou hudbu. V programu, který se uskuteční v neděli 10. listopadu od 17:30 hodin v kinosále zdejšího Kulturního domu, vystoupí orchestr ZUŠ band Horní Slavkov a Loket pod vedením Marka Rothbauera a pěvecké sbory ZUŠ Choir Melodie ze ZUŠ Horní Slavkov a Harmonie Kraslice ze ZUŠ Kraslice pod vedením Mgr. Ivety Poslední.

dezinfekce

Všechna tato uskupení mají za sebou mnoho profesních vystoupení na koncertech a soutěžích nejen v Karlovarském kraji, ale také za jeho hranicemi, a řadí se tak mezi špičky v rámci hudebních uskupení Základních uměleckých škol.

„Filmová hudba sama o sobě má své kouzlo, obzvlášť když je hraná naživo s velkým orchestrem, a navíc zpívaná pěveckými sbory. Diváci se v rámci programu mohou těšit na skladby z oblíbených zahraničních filmů jako je Avatar, Pán prstenů, legendární Vinnetou, Mission Impossible nebo dále z českých klasických snímků jako jsou Noc na Karlštejně nebo rodinný film Ať žijí duchové. Řada hudebních čísel bude navíc doplněna o promítání video sekvencí právě z těchto filmů,“ láká na zajímavou akci vedoucí Kulturního domu v Březové Michal Bedeč.

Vstupné činí pouhých 80 Kč a vstupenky lze zakoupit či zarezervovat předem i online na webových stránkách kulturního domu. 

KRIMIFEST je unikátním a v regionu jedinečným mezinárodním festivalem s kriminální tématikou. Letos se v Březové uskuteční v týdnu od 6. do 10. listopadu 2019 a organizátoři chystají opět bohatý program. Filmovou část festivalu, která poběží od čtvrtka do neděle, doplní doprovodné akce určené nejen pro veřejnost, ale i pro žáky ZŠ a SŠ z regionu. Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve středu 6. listopadu, kdy se v kinosále uskuteční benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Po celých 5 dní trvání festivalu bude zpřístupněna v prostorách kulturního domu zajímavá antropologická výstava od Kriminalistického ústavu s názvem „Sběratelé kostí“. Páteční dopoledne bude patřit programu pod taktovkou Policie ČR, večer besedě s hercem Ondřejem Vetchým a v neděli celou akci zakončí výše zmíněný koncert. 


Zdroj: Jana Gogová, Asistentka vedoucího KD a MFC Březová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy