Březová: Město letos chystá další ročník Krimifestu

Festival kriminálních filmů, který se v listopadu uskuteční opět v Březové u Sokolova, získal pro letošní ročník záštitu od policejního prezidenta ČR plk. Mgr. Jana Švejdara. V celkovém součtu festival oslaví již 19 let své existence, město Březová však pořádá akci jednou za dva roky, a to zejména z důvodu organizační a finanční náročnosti.

dezinfekce

Město na organizaci celé akce spolupracuje stejně jako předloni s Policií ČR, konkrétně s krajským ředitelstvím Karlovarského kraje a s územním odborem Sokolov. 

Krimifest se letos v Březové uskuteční v týdnu od 6. do 10. listopadu 2019 a organizátoři chystají opět bohatý doprovodný program.

„Filmovou část festivalu doplní doprovodné akce, které budou zaměřeny nejen pro žáky ZŠ, ale také pro širokou veřejnost. Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve středu 6. listopadu, kdy se v kinosále uskuteční benefiční koncert, opět za účasti orchestru Hudby Hradní stráže a Policie ČR. V pátek bychom chtěli pro děti i pro veřejnost připravit ve spolupráci s Policií ČR ukázky policejní techniky, praktická cvičení psovodů a jiné podobné policejní aktivity. Dále chystáme několik besed a k filmovým projekcím i talk-show s hercem či autory jednoho ze známých českých kriminálních seriálů nebo filmů. Vloni jsme např. pro diváky takto připravili pořad s hercem Tomášem Töpferem zaměřený na kultovní seriál Četnické humoresky,“ uvedl vedoucí Kulturního domu v Březové Mgr. Michal Bedeč.

Zdroj: Jana Gogová, Asistentka vedoucího KD a MFC Březová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy