Boží Dar získal cenu v celostátní soutěži třídění odpadu

Město Boží Dar zvítězilo v jedné z kategorií 14. ročníku celostátní soutěže obcí v třídění odpadů. Soutěž s názvem "O křišťálovou popelnici 2017" vyvrcholila slavnostním večerem v Hradci Králové.

dezinfekce

Ceny předali zástupci autorizované obalové společnosti EKO-KOM, která je vyhlašovatelem soutěže.

Obce byly nově rozděleny do tří kategorií podle počtu obyvatel. Do užšího výběru postoupilo letos 65 nejlepších obcí a měst ČR a své zástupce měly všechny kraje. Na slavnostním ceremoniálu byli oceněni 3 nejlepší z každé kategorie. 

Město Boží Dar ovládlo kategorii obcí do 1 tisíce obyvatel. Cenu si z rukou zástupců společnosti EKO-KOM převzal starosta města Jan Horník. Město získalo symbolickou křišťálovou popelničku a šek na 100 tisíc korun jako příspěvek na další zlepšení nakládání s odpady. 

Obce byly hodnoceny podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem. Klíčovým kritériem pak byl tříděný sběr využitelných složek odpadů, hustota sběrné sítě, poměr směsného komunálního odpadu a tříděného odpadu nebo další způsoby sběru. 

V třídění odpadů, zvláště pak těch obalových, se obyvatelé ČR stále zlepšují. Aktuálně má možnost třídit své odpady 99 procent obyvatel ČR a 73 procent jich tak činí. K dispozici mají již více než 353 tisíc barevných kontejnerů a menších nádob.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy