Boží Dar: Neukáznění řidiči, kteří i přes varování, jedou do hor

"A takto se na Božáku po dvanácti hodinách od varování města, aby řidiči k nám do hor nejezdili, zachraňují "borci" hazardéři," uvádí na svých facebookových stránkách starosta města Jan Horník.

dezinfekce

"Dnes si jdu na GŘ ŘSD vymoci systém proměnného dopravního značení doplněného o pevné závory na nejvýše položenou mezinárodní silnici I. třídy v ČR (1080 m n.m.), protože jakékoliv jiné řešení v době naprosto neukázněných řidičů už je obrovský hazard nejen pro ně samotné, ale zejména pro ty co je zachraňují. Tak uvidíme, jak po létech snažení uspěju. Držte mi palce," uvádí dále.

Videa neukázněných řidičů zde, zde, zde, zde a zde.

Policie také informuje - sníh a silný vítr odřízl Boží Dar

Špatné povětrnostní podmínky potrápily celý Karlovarský kraj. Nejkritičtější byla situace v Krušných horách především na Božím Daru. Vzhledem k tomu, že v této oblasti hustě sněžilo a foukal silný nárazový vítr, uvízlo v brzkých ranních hodinách v nafoukaných závějích nejméně 7 osobních vozidel, která byla zasypaná sněhem až po střechu. Přes hraniční přechod do Německa se z české strany nedalo projet. Na místě pomáhaly s vyproštěním vozidel hlídky z Obvodního oddělení Jáchymov a Pernink a Horská služba. Traktory s pluhy udržovaly průjezdnost silnice celou noc. K ránu vítr zesílil a silnice od Abertamské zatáčky na Boží Dar byla zcela uzavřena.

V současné době jsou neprůjezdné další silnice:
Boží Dar – Klínovec
Zlatý Kopec
Abertamy – Boží Dar
Přebuz – Rolava
Jindřichovice – Háje

Od půlnoci došlo v Karlovarské kraji k několika haváriím vozidel, která převážně zapadla a řidiči si vyproštění řešili po vlastní linii. Kolem 2:35 hodin zapadl řidič mimo komunikaci u obce Květnová nebo o půl hodiny později řidička, která dostala smyk u Jáchymova. Policie řešila dopravní nehodu, která se stala kolem 1:00 hodiny na Svatém Kříži. Řidič vozidla značky BMW zde naboural do dopravního značení. Nahlášen byl kolem 02:30 hodin uvízlý kamion u Damic, který nemohl kvůli sněhové vrstvě kopec vyjet. Další uvízlý kamion byl ve 3:00 hodiny v Kynšperku nad Ohří. Řidič s nákladní soupravou zablokoval celou ulici Chebská, neboť v místě byla souvislá vrstva napadaného sněhu a i on nemohl silnici vyjet.

V současné době Policie ČR doporučuje, aby řidiči vůbec nevyjížděli na Boží Dar, ani do oblastí, kde jsou kvůli špatnému počasí uzavřené silnice.


Zdroj: facebookové stránky Jan Horník
           nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy