Bochov: Základní škola má nový sportovní areál za 11 milionů (TV Západ)

Sportovní areál bochovské Základní školy se změnil během několika měsíců k nepoznání. Z dožilého zařízení se stalo nejmodernější sportoviště ve spádové oblasti. Slavnostní otevření této největší letošní investice si nenechala v úterý 17. září ujít řada místních obyvatel, zástupců města, školy i dodavatelských firem.

dezinfekce

„Výstavbu financovalo město Bochov z vlastních zdrojů. Dvakrát jsme byli neúspěšnými žadateli o dotace a už jsme nechtěli dále čekat, tak jsme to všechno zaplatili. Vyšlo nás to na přibližně 11 milionů 200 tisíc. V Bochově máme ještě fotbalové hřiště, speciálně pro velkou kopanou. Nicméně dnes sportují i menší skupinky sportovců, a to se nabízí jako centrum pro ně – pro tenisty, pro malý fotbal, pro nohejbal i volejbal. Stane se to přirozeným centrem pro tyto menší míčové sporty. Než jsme začali stavět toto sportoviště, tak zde byla víceméně louka. Kdysi, historicky, před 40 lety, kdy se stavěla budova školy, zde bylo travnaté hřiště bez veliké údržby a byla tady jakási dráha pro sprint – 60 m, ale časem to úplně degradovalo. Vybavení bylo k nepoužití. Škola si oprávněně stěžovala, že ani nemají s dětmi kde provozovat tělesnou výchovu. Tak jsme se rozhodli a hřiště vybudovali,“ uvedl po slavnostním otevření starosta Bochova Miroslav Egert.

Kromě multifunkčního hřiště pro míčové sporty je v areálu nový dvousetmetrový ovál a workoutové hřiště. 

„My jsme to, čemu se říká spádová škola. K nám chodí děti zhruba z 20 osad a obcí z okolí, počínaje Bražcem a konče např. až Verušičkami. V současné době máme 180 dětí v devíti třídách. V každém ročníku máme po jedné třídě. Areál je v majetku města samozřejmě. Takže dopoledne bude sloužit výuce školních dětí a odpoledne bude sloužit veřejnosti, stejně tak jako o víkendech. Všechny hodiny budou probíhat zde na hřišti, protože jsme se na to léta těšili. Nemohli jsme dělat atletiku, protože dráha trošku připomínala oraniště a hřiště, které sice bylo travnaté, ale bylo samá jáma, samý otvor, hrálo se zde hrozným způsobem. Takže to jsme si strašně přáli, spoustu let. Nyní se nám to konečně splnilo, takže si to užijeme a využijeme to v maximální míře,“ slíbil ředitel bochovské základní školy Václav Svoboda. 

Workoutové hřiště má speciální měkký povrch kvůli bezpečnosti.

„Volili jsme dopadovou plochu, která bude potřebovat co nejmenší údržbu a přitom bude uživatelsky nejpřívětivější. Čili je to taková pružná podložka, která je tvořena z drobných kousků gumy, a je to spojené lepidlem. Opravdu je to bez údržby a příjemná věc,“ popsal materiál Egert.

Škola chce hřiště využít i k dalším aktivitám.

„Zrovna dnes jsem obeslal okolní školy, zda mají zájem někdy přijet na nějaké sportovní soutěže. Rozdat si to např. v basketbalu, v malém fotbale či atletice. Čekáme na reakci, odezvu. Jinak to využívá město, máme zde oddíl nohejbalu, takže ti tady hrají svoje soutěžní zápasy,“ přiblížil ředitel Svoboda.

Škola provozuje na webu města rezervační systém pro sportoviště. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.09.2019 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy