Bochov: Šlapačky se jely za mokra (TV Západ)

Jubilejní 10. ročník mezinárodního Mistrovství České republiky v trialu jednotlivců se odehrál o víkendu 22. a 23. června v Bochově. Jedná se o jeden ze šesti dílů seriálu této soutěže známý jako Bochovské šlapačky. Jednotlivé závodní sekce se nacházely v okolních lesích, ale také přímo na náměstí v centru.

dezinfekce

Letos přijeli nejlepší jezdci z Čech, je tady zastoupení polských jezdců, německých a je zde i slovenský jezdec. Dohromady je pět kategorií – od elitní až po žáčky. Dnes závodí 75 závodníků,“ popsal ředitel závodu Josef Roštejnský. 

Celkem deset sekcí na 12 kilometrové trase se jelo na tři kola. Podmínky, podobně jako v loňském roce, nebyly úplně jednoduché.

„Klouže to hodně, protože zde ve středu docela hodně sprchlo a dnes tomu déšť pomohl, takže se vozí hodně trestných bodů. Ale jsou to Šlapačky, takže jezdci jsou na to zvyklí,“ komentoval trať ředitel.

Název šlapačky se odvozuje od šlápnutí na trať, která se jako trestné body sčítají. A jezdci se také musí vejít do časového limitu. Zajímavé jsou i stroje, na kterých se závody absolvují. 

„Každá motorka musí být homologovaná, musí mít buď sportovní průkaz a musí být přihlášená. Motorka je specifická už tím, že nemá sedlo, takže se na ní jenom stojí. Je to upravený speciál, který váží zhruba 70 kg, u těch nejlepších 65 kg. Je upravena do terénu. Dětské jsou padesátky. Nejvyšší obsah v kategorii dospělých je třista,“ přiblížil Roštejnský.

Organizátoři z Trial Teamu Bochov-Kyselka klubu v AČR měli během akce v terénu na 5 desítek pořadatelů. 

„Našim hlavním sponzorem je město Bochov, za to děkujeme hlavně našemu panu starostovi. Pořádám to já za Trial tým Bochov. Pomáhá mi hlavně můj syn a dalších zhruba 10 pomocníků, které nebudu jmenovat, protože bych si určitě na všechny nevzpomněl, a někteří, na které bych si nevzpomněl, by se urazili,“ dodal se smíchem Josef Roštejnský. 

V kategorii Klasic, která se jela pouze v neděli, zvítězil Martin Kuchař na stroji Honda. Mezi Hobby jezdci dominoval po oba dny Jan Panenka. V žákovské kategorii si v sobotu prvenství vybojoval Albín Prokop mladší před Tadeášem Mikundou, v neděli se pořadí obrátilo. V elitní skupině si po oba dny udržel vítěznou stopu Martin Matějíček před Martinem Křoustkem. 

Další ze závodů v trialu se pojede 20. července v Kyselce u Karlových Varů. Aktuální informace můžete sledovat na adrese www.ceskytrial.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy