Bochov: Město rozdávalo roušky, ovoce i sladkosti (TV Západ)

I město Bochov se přidalo k šití roušek. Místní ale pojali celou akci jako velkou výzvu rozdat roušky úplně všem obyvatelům města. A jak to vše probíhalo a nakonec dopadlo?

dezinfekce

„Začali jsme roušky šít někdy v úterý minulý týden pro svoje spoluobčany, protože jsme přišli na to, že roušek, byť látkových, je veliký nedostatek. A přesvědčení o tom, že ne všichni si dokážou podobnou roušku ušít sami, nás přivedlo na nápad, že s využitím dobrovolníků necháme roušky ušít a pak je budeme distribuovat všem našim občanům ve všech našich katastrech. Začali jsme od nejstarších občanů a postupně postupujeme k občanům mladších ročníků. Cílem je, aby každý občan měl min. dvě látkové roušky,“ popsal starosta Bochova Miroslav Egert. 

Od dobrovolníků, kteří roušky šijí, je město sváží a poté distribuuje dále. 

„My od našich přátel, dobrovolníků, každý den svážíme hotové roušky do Infocentra na radnici v Bochově a zde je dáváme do obálek, které potom s využitím členů výjezdové jednotky našich hasičů a s využitím vlastních vozidel, rozvážíme všem občanům podle jejich věku,“ doplnil Egert.

„Roušky nám šije 16 dobrovolníků. Moc jim děkujeme. Snažíme se, co nejrychleji distribuovat roušky mezi obyvatele Bochova. Minulý týden jsme rozvezli zhruba 900 roušek. A nyní, jen za pondělí, jich máme nějakých 600. Takže zhruba 1500 lidí k dnešnímu dni už bude mít roušky, kdy Bochovsko má 2000 obyvatel. Takže si myslím, že to šlo celkem rychle. Dobrovolníci se hlásili sami. Moc jim děkujeme za to, jak jsou lidé ochotní dělat věci pro ostatní,“ přiblížila během balení roušek předsedkyně Kulturní komise Kamila Altmanová. 

Za jediný týden tak obdržel každý občan Bochova jednu roušku. A kdo chtěl, získal i dvě. Kromě toho město připravilo ve spolupráci se štědrým sponzorem - velkoobchodem s ovocem a zeleninou  - vitamínové balíčky. 

„Zejména tropické, které považujeme za vitaminové bomby. A toto ovoce budeme opět mezi naše seniory distribuovat. Je to absolutní novinka, se kterou začínáme dnes a věříme, že přispěje k ochraně obyvatelstva před koronavirem,“ dodal na závěr starosta Egert. 

Město také rozvezlo 143 balíčků sladkostí dětem, které si nemohly vyzvednout kvůli zrušenému maškarnímu plesu. Zveřejněn byl i telefonní kontakt pro obyvatele, kteří by potřebovali další pomoc. Na svých stránkách také vedení města jmenovitě poděkovalo všem dobrovolníkům a dárcům, kteří pomohli. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy