Bochov: Letošní šlapání mělo tři trasy (TV Západ)

Letošní bochovské šlapání proběhlo v sobotu 12. května za příznivého počasí. Zájem občanů města i okolí byl značný a trasy oproti loňskému roku zase jiné. Celkem se zúčastnilo okolo 179 zájemců, z toho bylo 15 cyklistů.

dezinfekce

„Letos jsme se vydali směrem na Těšetice, protože tam je také krásná příroda. Spousta Bochovských nezná tuto cestu, takže jsme to natáhli na vedlejší vesnici a je to cca 11 km. To je jedna z tras. Druhá je kratší, ta má 6 km, ale obě dvě vedou směrem na Těšetice. Cyklisté to mají letos náročné a těžké, vyslali jsme je směrem na Toužim. Díky tomu, že do Toužimi je uzavřena silnice, tak jsme je tam mohli v klidu poslat. Pojedou na Kozlov, z Kozlova na Mirotice, Chylice, Svinov, Německý Chloumek a zpátky do Bochova. Letos je to ale opravdu pořádná trasa. Tak si to užijí,“ uvedla předsedkyně kulturní komise při Radě města Bochova Jaroslava Nezvalová.

Trasa pro cyklisty měřila letos 33 kilometrů. Mezi účastníky byly vidět celé rodiny včetně kočárků. Cesta nebyla náročná a v cíli na všechny čekaly malé odměny.

„Cíl je letos na fotbalovém hřišti místního klubu. Kdo dorazí, dostane odměnou za šlapání buřtíka, kterého si opeče. Je zde pro všechny připraveno občerstvení – bufet, přímo tady v kabinách fotbalistů, krom toho dostávají od nás každý rok keramickou šlapičku,“ dodala Nezvalová.

Keramické pamětní stopy vyrobila jako tradičně Galina Šedivková. Pochod pořádala Kulturní komise při Radě města Bochova. Nejbližší další akcí bude oslava Dne dětí v sobotu 2. června. Dále pak sedmý ročník volejbalového turnaje v sobotu 16. června. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy