Blíží se 20. ročník divadelního festivalu Ašlerky

20. ročník divadelního festivalu Ašlerky se koná 6. až 9.6. 2018 v Aši, v KC LaRitma a v jeho blízkém okolí.

dezinfekce

Program:
6.6. středa 

11.00: Majáles (Majálesový průvod v barvách hudby odkráčí od ašského gymnázia napříč Aší a celým světem  k LaRitmě, kde bude rituálně zvolen král a královna pro příští rok.) 

7.6. čtvrtek
Dopolední  představení

9.00: Kabinet létajících úžasností/ Kejklíř Vojta Vrtek, Č. Budějovice (Výběr originálních i klasicky´ch kejklířsky´ch kusů spojeny´ch do svébytného alternativního divadelního představení - pro domluvené školy.)

Odpolední  představení
16.00: Karkulka/ ZŠPrŠ, Aš  (Klasická pohádka v jedinečném hudebním zpracování J. Svěráka a J. Uhlíře v milém podání žáků zákl. školy praktické.)

16.30: Kabinet létajících úžasností/ Kejklíř Vojta Vrtek, Č. Budějovice (Výběr originálních i klasicky´ch kejklířsky´ch kusů…)

17.30: Tři malá prasátka/ Divadlo Toymachine, Pečky (Vítejte v Prasíkově! Bydlí tu tři prasátka – jeden je šampión v knedlíkožraní, druhý je pěkný jako prase a třetí…to je hlavička. Jenže kamarádství se někdy může pokazit a může v tom mít prsty někdo úplně jiný…) 

18.30: Deník praštěný ségry/ Rytíři a víly, ZUŠ Aš (Dvojčata Oliver a Olivie si musí psát deník. Každý to pojme po svém. Brzy zjistí, že deník sourozence obsahuje zajímavé informace. Číst cizí deník? Bráchovo – ségry …klidně. Může tyhle dva odlišné světy něco vůbec spojit?) 

19.15: Lidojed/ Happy handicap Plzeň, SPMP ČR (Lidojed, který se nenajed?! Jedem, jedem .......) 

19.45: Taková už je realita aneb život v červeném/ Darebáci, ZUŠ Aš (Dívka s červenou čepicí se rozhodne vyrazit sama přes les k babičce… Jaké překážky, kromě plachetnice a Santy, který ji v lese zdrží, ještě bude muset překonat? A dopadne to vůbec dobře?)

cca 20.45: Schmetterling /Cheb a scénické čtení z knihy Honzy Černého/Aš  (Koncert instrumentálního kvintetu mladých muzikantů z Chebu, hrající jazz, funky i vlastní skladby, prokládaný kvalitní poezií.)

8.6. pátek
Dopolední představení
10.30: Karkulka červená/ Teatr Rajdo (Poučný příběh o tom, jak nesejít z cesty. Je třeba se malinko bát a hlavně nikomu nic zbytečně neprozrazovat. Lehce rakvičkově  zpracovaná pohádka – pro domluvené školy) 

Odpolední představení
15.30: Budulínek/ ZUŠ Aš (Hudebně divadelní neklasické zpracování klasického pohádkového kusu v podání tanečníků, hudebníků a divadelníků Darebáků z ašské ZUŠky)

16.00: Karkulka červená/ Teatr Rajdo (viz dopoledne)

17.00: Kuchyň Třešinkových/ Skřítci, ZUŠ Aš  (Jak to vypadá v načančané kuchyňce, když se místní skřítci rozhodnou, že vymění pracovní náplň naleštěných přístrojů? A co na to pan Třešinka?)

17.30: Malá mořská pohádka/ Divadlo T601 (Hudebně-loutková pohádka o touze jedné malé mořské víly, o moři, krásném princi a nesmrtelné duši.) od 4 let

18.25: Tři věci, které chci udělat, než natáhnu bačkory/ Darebáci, ZUŠ Aš (Když se Dylan dozví, že to s ním v brzké době půjde z kopce, začne plánovat, co ještě chce na tomto světě zažít. Zažije to skutečně anebo celá věc nabere úplně jiné obrátky?

19.00: Benefice aneb Zachraňte svého Afričana/Médium, ZUŠ Aš (Pětice herců se rozhodne udělat záslužný čin pro jeden humanitární projekt v Africe. Jak veselou a vtipnou formou popsat africké utrpení a bídu? Podaří se vybrat skutečné peníze???)

20.00: Vanař/ Jiří Juráš, V.O.S.A. Theatre (Představení na pomezí pohybového divadla a nového cirkusu. S lidmi, jako je Vanař z okraje společnosti,  se setkáváme ve městech každodenně. Co se ale stane, když Vanaři přijde do cesty energie – síla, která jej vykolejí z jeho letargie? Na vlastní oči uvidíte skok do hořící vany!)     

21.00: U stolu, Ašlemenato/ Aš (Zcela autorský kus ašských divadelně ochočených zachycuje život jednoho muže…) 

21.45: Slam poetry  (Specifický fenomén v prezentaci a vnímání poezie vznikl v 80. letech v Chicagu, postupně se rozšířil do celého světa a pod vedením Dr. Filipitche i do Aše!)

9.6. sobota:
15.15: Kocour v botách/ Buchty a loutky, Praha (Žili, byli tři bratři a tatínek jim nechal dědictví… nejstarší dostal mlýn, prostřední peníze a nejmladší, hm, na toho zbyl jen kocour… Cha chá, jen obyčejný kocour? Ten nebude jen tak obyčejný…) 

16.15: Rande naslepo, Beseda/Nakdyby, ZUŠ Aš (Etudky o tom, když zdání klame nebo klameme zdání ?...)

16.45: IOtesánek/ Divadlo b, Praha (Představení o známém nenasytovi, který je ale…trošku...jiný. Je to totiž robot. Zpočátku roztomilý pomocník v domácnosti, postupem času však…)

17.45: Deník Leošky Kutheilové/ Piškvorky, ZUŠ Aš (Dramatizace bestselleru B. Kubešové vypráví příběh desetileté Leošky, školačky v padesátých letech, která se statečně a po svém vyrovnává s následky dětské obrny. Do jejího dětství proniká nastupující komunismus…)

18.45: 5P: pero, paruka, péčko, průdušky, popcorn…/Tortelíný,  ZUŠ Aš (Co si počít, když vám uprostřed obýváku přistane obří kuličkové pero…když  nevíte, která z mnoha žen ve vaší domácnosti je vaše opravdická manželka… když se rozhodnete, že se zbavíte závislosti tak, že začnete nosit historickou paruku?)

19.45: Macbeth/ Koňa motora (Razantní úprava Shakespearova textu - představení je založeno na výrazné stylizaci a zkratce, hraje se na a okolo auta. Je určeno především pro dospělé diváky!!)

20.30: Happening/ náměstci Karla Ašlera (Nastal čas zúčtovat s 20. výročím našeho festivalu. Bude předávání Ašlerů? Nebo Oscarů? Nebo ještě něčeho většího?) 

21.00: Znouzectnost  (Plzeňská punková legenda s námi svým koncertem oslaví 20 let Ašlerek.)


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.05.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy