Baníkovci se prosazují do mládežnické reprezentace U15

"Vychovávat nové talenty je jedním z našich nejdůležitějších cílů. Proto jsme nesmírně rádi, když si mladí baníkovci svými výkony vyslouží pozvánky do mládežnických reprezentací České republiky. Sokolovští fotbalisté oblékají dres se lvem na prsou celkem pravidelně, ale poprvé se stalo, že během několika týdnů dostali pozvánku hned čtyři fotbalisté ze žákovské U15," uvedl vedoucí trenér žákovských kategorií Marek Kratochvíl.

dezinfekce

Na kempy nově vznikající reprezentace do 15 let (ČR U15) byli nominováni Václav Pastorek, Jan Macák, Tomáš Mikleš a naposledy i Filip Lörincz. Pro FK Baník Sokolov je ročník hráčů 2004 mimořádně úspěšný.

"Nikdy v historii se nepovedlo, aby byl do reprezentace nominován víc než jeden hráč v jedné věkové kategorii. Letos se do kempů zapojili hned čtyři hráči, čímž jsme se přiřadili ke špičkovým prvoligovým klubům – Sparta Praha, Slavie Praha, Viktoria Plzeň nebo Baník Ostrava, které pravidelně dodávají do reprezentací větší množství hráčů.  Tito hráči byli vybráni do nejužšího celorepublikového výběru 25 hráčů nejmladší reprezentační kategorie U15," popisuje vedoucí trenér žákovských kategorií Marek Kratochvíl.

Jde o konkrétní výstup systematické práce s fotbalovou mládeží v Sokolově. Hráče do kempů vybírají reprezentační trenéři ve spolupráci s trenéry Regionálních akademii (RFA) FAČR, krajskými Grassroots manažery a trenéry jednotlivých týmů, kteří hráče vybírají v mistrovských utkáních po celé ČR. Mezi reprezentační trenéry byl vybrán právě i Marek Kratochvíl.

Mladí baníkovci Václav Pastorek, Jan Macák a Tomáš Mikleš se zúčastnili kempu v Třeboni (4. - 6. 10. 2018), Filip Lörincz se zúčastnil 6. - 8. 11. 2018 kempu U15 future v Uherském Brodě.

Fotbalový klub Baník Sokolov je jediným klubem v Karlovarském kraji, který pro tento ročník získal statut Sportovního centra mládeže (výchova hráčů v dorosteneckých kategorií) a jedním z mála klubů v kraji, kteří drží také statut Sportovního střediska mládeže (pro žákovské kategorie).


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.11.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy