Baníkovci jedou do Znojma

Druhá nejvyšší soutěž si na první listopadový víkend nachystala už své čtrnácté pokračování.

dezinfekce

Sokolovští fotbalisté odcestovali už ve čtvrtek na jih Moravy, kde je v pátek od 18 hodin čeká duel proti domácímu Znojmu, které zažívá tak trochu podobnou sezónu jako Baník. Oba celky se nacházejí v dolní polovině tabulky a oba trápí nízká produktivita. V pátek tak budou ve hře důležité body. Znojmo je kvalitním mužstvem, varuje Vítězslav Hejret

V posledních dvou kolech baníkovci neinkasovali a ze zápasů v Brně a doma s Pardubicemi si odnesli čtyři body (0:0, 1:0). Na tyto výkony se pokusí navázat v pátek ve Znojmě.

„Pokračujeme ve stejné přípravě jako v posledních týdnech, v tomto ohledu jsme nic nestandardního nepřipravili. Znojmo sice v posledních zápasech nesbírá dobré výsledky, ale stále se jedná o kvalitní mužstvo, kterých je F:NL plná. Nevyšel jim domácí zápas s Pardubicemi, ve kterém vysoko prohráli, dopouštěli se chyb. Sice nemají takovou formu, jakou třeba měly Pardubice, ale mají ohromně zkušený tým. Hráči jako Ordoš, Helísek, Mudra nebo Lacko jsou ostřílenými fotbalisty,“ popisuje soupeře Vítězslav Hejret.

Pro utkání 14. kola se do kádru vrací Čihák, který už odpykal disciplinární trest. Stejně tak je v nominaci a připraven do zápasu Machek, jenž před týdnem musel kvůli zranění vystřídat už po sedmi minutách utkání. Baník odjel na jih Moravy už ve čtvrtek odpoledne jako desátý tým ligy. Západočeši mají na kontě 15 bodů za bilanci 4-3-6 a skóre 11:17.

Znojemští tři utkání v řadě neskórovali

Ani ve Znojmě nepanuje s dosavadním průběhem sezóny spokojenost. Moravané jsou po třinácti odehraných kolech až na 12. místě druholigové tabulky se ziskem 12 bodů za 3 výhry, 3 remízy a 7 porážek při skóre 13:21. V tomto ročníku porazili Třinec a pak dva celky z čela tabulky – Ústí nad Labem a České Budějovice. V posledních třech kolech však Znojmo vyšlo bodově naprázdno. Po domácí prohře 0:1 s Brnem následovala další domácí porážka, již zmiňovaný debakl 0:4 s Pardubicemi. V minulém týdnu hrálo Znojmo na hřišti Táborska a po inkasované brance v nastaveném čase padlo 0:1.

Ve 13. kole nastoupilo Znojmo v této sestavě: Buček - Dramé, Krčík, Mudra, Helísek - Ambrozek (76. Ordoš), Lacko, Čereda (3. Avdič, 90.+2 Brown), Kučera, Cihlář - Teplý.

Trenér Leoš Kalvoda má k dispozici zkušené mužstvo. Oporami jsou Cihlář, Helísek, Lacko či Ordoš. V brance chytá již 34letý Buček, který oblékal také sokolovský dres. V útoku obvykle nastupuje Teplý mající taktéž druholigové zkušenosti. Kádr je doplněn mladými exotickými fotbalisty – St. Hillaire z Trinidadu a Tobaga, Nigerijec Pentecost Obiechina, zahraniční kolonii tvoří také Francouz Dramé, Bosňan Beganović, Angličan Brown či Ukrajinec Chereda. Nejlepšími střelci týmu jsou paradoxně obránci. Jan Mudra skóroval třikrát, David Helísek dvakrát. Další dvě branky vstřelil útočník Teplý, ostatní hráči mají po jednom zásahu.

V posledních pěti vzájemných duelech se dařilo více znojemským fotbalistů, kteří zvítězili ve třech duelech zatímco baníkovci ve dvou. V minulém ročníku pokaždé vyhráli hosté – nejprve Znojmo v Sokolově 3:2, na jaře pak Baník ve Znojmě 1:0.

Zápas 14. kola Fortuna:Národní Ligy se hraje na Městském stadionu v Horním parku ve Znojmě v pátek 2. listopadu od 18 hodin. Rozhodovat jej bude trojice Jan Mikyska – Michal Pfeifer, Jakub Mojžíš a vy můžete sledovat, jak se bude Baníku dařit, prostřednictvím našich profilů na Facebooku a Twitteru.

FK Baník Sokolov Pomáhá fotbalem!
Fotbal je celosvětový sport číslo jedna. Radost dělá i v místech, kde lidé neměli tolik štěstí jako my. Proto se Baník zapojuje do sbírky pro ugandské děti a výstavbu školy ve vesnici Lusanja. Více inforamcí zde.

"Zapojit se můžete i vy. Máte doma nepoužívané kopačky, fotbalový míč nebo jakékoliv jiné sportovní vybavení, které doma nevyužijete? Tak se zapojte s námi ve sbírce na dobrou věc! Přispět můžete na sekretariátu klubu nebo na domácích utkáních 17. a 24. listopadu," uvádí Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.11.2018 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy