Baník vyřadil třetiligové Velvary a míří do 3. kola poháru

Na vítězství 4:0 v 1. kole v Rakovníku navázali baníkovci výhrou také ve 2. kole. Tentokrát byl jejich soupeřem třetiligový nováček TJ Slovan Velvary. Duel rozhodla jediná branka. O tu se ve 38. minutě postaral z přímého kopu Jan Kosak a zajistil tím sokolovské vítězství.

dezinfekce

Do branky se pro pohárové střetnutí ve Velvarech vrátil Jakub Dvořák, na hrotu se objevil již uzdravený Václav Vašíček. V domácím dresu nastoupil od první minuty exbaníkovec Bohumil Havel.

Po opatrném začátku utkání, kdy se ani jedno z mužstev nechtělo dopustit chyby, se do první větší příležitosti dostali baníkovci. Skóre se však měnilo až ve 38. minutě. Po faulu na Petra Glasera se k přímému kopu postavil Jan Kosak, který svou levačkou vykouzlil parádní střelu a ta skončila až v domácí bráně - 1:0 pro hosty ze Sokolova. O poločase došlo v sestavě Baníku k první změně. Do zápasu nastoupil po delší dobu absentující Adam Čihák, jenž zaujal místo ve středu zálohy místo Petra Glasera. Baník si po změně stran nadále udržoval těsný jednobrankový náskok a pozornou obranou také držel čisté konto. Během druhé půle se do hry dostali také Adam Ševčík, který nahradil v útoku Václava Vašíčka, a Ondřej Ruml, který na posledních deset minut vystřídal Davida Štípka. Do konce duelu se již skóre nezměnilo, a tak baníkovci ukončili soupeři z Velvar pohárovou cestu a sami se mohou těšit na los 3. kola MOL Cupu.

Postupem vyrovnal Baník své loňské tažení, když se probojoval až do 3. kola, kde po těsné prohře 0:1 vypadl s tehdy prvoligovou Jihlavou. 


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy