Ašsko: Při policejní akci bylo zadrženo 26 cizinců

V souvislosti s realizací bezpečnostního opatření pod názvem „Factory 2018“ proběhla dne 9. 4. 2018 a 12. 4. 2018 součinnostní kontrolní akce Odboru cizinecké policie a Celní správy. Akce byla zaměřena především na odhalování neoprávněného pobytu cizinců na území České republiky a na výkon zaměstnání cizinců bez povolení k zaměstnání.

dezinfekce

Při první kontrole, která proběhla dne 9. dubna 2018, bylo zkontrolováno na tři desítky osob ve výrobním objektu společnosti na Ašsku. V rámci této kontroly nebylo zjištěno žádné porušení zákona o pobytu cizinců na území ČR.

Druhá akce, která byla realizována dne 12. dubna 2018, proběhla opět na Ašsku a bylo při ní zkontrolováno na šest desítek osob. V rámci této kontroly bylo u 26 cizinců zjištěno porušení zákona, spočívajícího ve výkonu zaměstnání bez povolení k zaměstnání. Všech 26 cizinců bylo zajištěno a převezeno na policejní oddělení, kde s nimi policisté zahájili správní řízení o správním vyhoštění. Při kontrole policisté dále zjistili 3 přestupky, které byly vyřešeny pokutou.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy