Aš: Za likvidaci černých skládek zaplatilo město v loňském roce přes 700 tisíc

Informace ze schůze Rady města Aše.

dezinfekce

Rada města schválila nájemce kavárny v Kulturním centru LaRitma. Nájem je na dva roky, za roční nájemné ve výši 48 tisíc Kč.

Rada města schválila dodávku schodolezů pro základní školy Okružní a Hlávkova. Pomůcky k zajištění bezbariérovosti škol dodá společnost ORTOSERVIS Praha, dohromady za 170 950 Kč.

Zpráva o činnosti pečovatelské služby. To bylo další téma pondělní schůze. Ze zprávy mj. vyplývá, že služeb PS loni využilo 135 klientů.

Rada města Aše schválila poskytnutí dotace v celkové výši 303 320 Kč pro osm subjektů, působících v sociální oblasti. Prostředky budou vyplaceny na základě směrnice, schválené zastupitelstvem města v prosinci 2018.   

Rada města schválila žádost ředitele základní školy v Hlávkově ulici na posunutí ukončení školního roku k 18. 6. 2019, z důvodu rozsáhlé rekonstrukce budovy. Žádost bude po schválení zaslána na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. 

Rada schválila nový ceník pronájmu prostor Kulturního centra LaRitma, s platností od 1. 4. 2019. Nově bude sál na 1- 2 hodiny pronajímán 1200 Kč, na 3 – 5 hodin za 2 000 Kč a na celý den za 3 000 Kč. Pronájem nových prostor klubu za vinárnou vyjdou na 500 Kč na den.

Zpráva o stavu veřejného pořádku je každoročně se opakující policejní statistikou, projednanou v radě a zastupitelstvu města. Loni Policie ČR zaevidovala 227 a objasnila 169 trestných činů (74,45 %). Ze zprávy nevyplývá, zda je tato bilance příznivější či nikoliv ve srovnání s roky minulými.

Rada města schválila výsledky výběrových řízení na zhotovitele středních oprav komunikací. Jedná se o čtyři stavby – opravu 700 metrů chodníku v Mokřinách, kterou provede spol. ODEHNAL – STAVO, opravu chodníku v Sibiřské ulici, kterou provede společnost DUNKA, opravu vozovky v ulici U Sadu – té se ujme spol. ROADFIN STAVBY, a opravu vozovky a chodníku v ulici Slovanská. Tu provede spol. ALGON.

Rada města schválila výsledek dalšího výběrového řízení, tentokrát na opravu můstku ve Vernéřově. Vítěz VŘ, spol. ODEHNAL – STAVO, můstek opraví za 287 tisíc korun.

Rada města vzala na vědomí zprávu o průběhu oprav drobného majetku města za rok 2018. Zpráva mj. uvádí, že v roce 2018 bylo na údržbu dětských hřišť a nákup nových prvků vynaloženo 734 tisíc korun, údržba laviček vyšla na 162 tisíc korun, odstranění černých skládek na 738 tisíc korun a opravy dopravního značení na 488 tisíc korun. Údržba zeleně, včetně zásahů v sadech Míru, stála 3,3 miliónu korun.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy