Aš: Ve městě pokračují úpravy prostranství sídliště Mírová, Tesařská

Nejviditelnější změny jsou po několikaměsíčním úsilí stavbařů patrny v obrysech budoucích parkovišť. V Mírové (při levé straně) se buduje parkoviště s kapacitou 12 šikmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené.

dezinfekce

Obnovuje se také stávající parkoviště podél Lidového domu, s výjezdem do Hlavní ulice, kde bude dalších 19 kolmých parkovacích míst, včetně jednoho vyhrazeného parkovacího místa pro osoby tělesně postižené.

Projekt počítá také s novým veřejným osvětlením, novou dešťovou kanalizací a sadovými úpravami.

Nově zřízený chodník podél nových parkovacích míst bude prodloužen směrem k Šumavské ulici, kde bude napojen na stávající chodník, a k Tesařské ulici, kde bude rovněž napojen na stávající chodník.

Vykácené stromy a odstraněné keře nahradí nová výsadba stromů menšího kompaktního vzrůstu a pásová výsadba keřů.

Úpravy prostranství v sídlišti Mírová, Tesařská probíhají od počátku března. Cena díla z výběrového řízení je 3,64 miliónu korun (+21% DPH). Zakázku za tuto cenu pro sebe získala STAMOZA Cheb, společnost s ručením omezeným. Termínem dokončení je 31. srpna 2018, ale vzhledem k tomu, jak práce pokročily, předpokládá se, že stavba bude dokončena zhruba o měsíc dříve.


zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy