Aš: Tradiční pochod tří měst se blíží

Dne 6. října 2019 (neděle) se uskuteční další ročník hvězdicového pochodu tří měst Aš – Hof – Plavno. Pochod je pořádán každé dva roky, zúčastněná města se v pořadatelství střídají. Letos tedy připadlo na Aš.

dezinfekce

Na akci se podílí také ašská organizace Klubu českých turistů, která pro účastníky přichystala tři trasy o délce čtyři, sedm a půl a 12 kilometrů, všechny se startem a cílem v Aši. V tomto roce o hvězdicový pochod tedy nepůjde, ale kvůli snadnější organizaci se vše uskuteční na jednom místě.

Zázemí turistům poskytne Kulturní centrum LaRitma, kde budou okruhy začínat a odkud se bude také mezi 9. – 10. hodinou vycházet. Všechny okruhy povedou na vrch Háj. Odtud se účastníci nejkratší trasy vrátí jinou cestou do Aše, účastníci delších okruhů budou pokračovat směrem na Dolní Paseky.   

Trasy se těsně před akcí vyznačí, členové ašského klubu budou zároveň na některých místech dohlížet, aby se žádný z účastníků neztratil.

Pořadatelé očekávají účast kolem pěti set osob, například z Plavna přijedou čtyři a z Hofu dva autobusy turistů. Akce není určena pouze pro organizované turisty, ale pro širokou veřejnost, takže protáhnout si údy může přijít každý.

V KC LaRitma, které je také cílovým bodem, bude připraveno občerstvení, zahrají dvě místní hudební tělesa a počítá se také se zdravicemi zástupců všech tří radnic.

Snímek je z dnešního jednání o přípravě pochodu. 


Zdroj: město Aš
Foto: Snímek je z dnešního jednání o přípravě pochodu

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy