Aš: Termín dokončení chodníků v ulicích Šaldova a Janáčkova se posouvá

Informace ze schůze Rady města Aše ze dne 2. října 2017. Na programu první říjnové schůze rady města bylo celkem 19 bodů.

dezinfekce

Rada města Aše mj. schválila posunutí termínu dokončení rekonstrukce chodníků v ulicích Šaldova a Janáčkova. Důvodem je výměna plynovodu a archeologický průzkum, a také změna rozsahu prací. Rada města v této souvislosti pověřila starostu k podpisu dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo. V Janáčkově ulici probíhají tři stavby současně. Město Aš je investorem chodníků a parkovacích zálivů, Krajská správa a údržba silnic provádí celkovou opravu vozovky a společnost INNOGY výměnu svého plynového potrubí. Všechny tři stavby jsou na sobě závislé, a proto, když došlo ke zpoždění v pokládce plynového potrubí a ve vozovce byl navíc prováděn archeologický průzkum, mělo to vliv na harmonogram prováděných prací. Do textu dodatku se promítly také změny v technologiích, znamenající více a méněpráce, a také stavba nového plotu u areálu TJ Jiskra Aš, který nahradí původní oplocení z vlnitého plechu. Cena díla dle smlouvy byla dosud 9,041 mil. Kč, dodatkem se zvýšila o 112 tisíc korun. O rekonstrukci ulic jsme vás informovali zde, zde a zde.

Radní nesouhlasí s návrhem ministerstva kultury (MK) na prohlášení budovy bývalého Ašského kulturního střediska kulturní památkou. Důvodem k zamítavému vyjádření rady města je obava, že prohlášení bývalého kulturního střediska (původně tělocvičny) státem chráněnou památkou neumožní realizovat chystaný záměr rekonstrukce nemovitosti na komunitní centrum. Tato záležitost je ve stádiu zpracování projektové dokumentace, která musí být MK předložena k odsouhlasení. MK obdrželo podněty k prohlášení kulturní památkou ještě na další objekty - památník Luthera, rozhlednu na vrchu Háj a vyhořelou restauraci na vrchu Háj. Dva objekty (Luther a rozhledna) jsou v majetku města Aše, restaurace má soukromého vlastníka.

Rada města schválila výsledky výběrového řízení na dodavatele 3 ks vstupních dveří u domu v Horních Pasekách č. 11. Předložena byla jedna nabídka ve výši 118 tisíc Kč, a to firmou Miroslav Tkadlec, Aš, které tak byla zakázka přidělena.

Rada města Aše schválila plán zimní údržby na sezonu 2017-18 a doporučila zastupitelstvu města vzít tento plán na vědomí. Jedná se o každoroční proces, při kterém je projednán základní dokument, popisující postupy k zajištění sjízdnosti a schůdnosti místních komunikací, kterých je v Aši bez chodníků téměř 100 kilometrů.

Rada města Aše vzala na vědomí výsledky poptávkového řízení na pořízení tzv. seniorbusu a schvaluje uzavření smlouvy s firmou Kopecký, s.r.o. Praha 10. Osmimístné vozidlo zn. Peugeot Boxer Combi bude pořízeno za 733 tisíce korun a poslouží k převážení ašských seniorů za lékaři, nákupy, na úřady, atd.

O tom, že ve městě bude fungovat Seniorbus jsme vás informovali zde a zde


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy