Aš: Strážníci si více všímají černých skládek. Původce odhalují i za pomoci fotopastí

V Aši se příliš nedaří snižovat počty černých skládek, které se objevují na různých místech ve městě a jeho okolí. Nejvíc se jich přitom objevuje kolem nádob na separovaný odpad.

dezinfekce

Řada lidí se přitom asi ani neuvědomí, že odložení odpadu mimo místa k tomu určená (což stanoviště pro tříděný odpad není) je protizákonné. Lokalit, kde jsou nádoby umístěny, je v současné době po Aši a v okolních obcích 76.

Městské policii se v poslední době podařilo objasnit několik původců černých skládek. Příkladem může být hromada odpadků v Chebské ulici či odložená lednice u kontejnerů v Moravské ulici. Snímek s lednicí se s nesouhlasnými komentáři objevil v internetové diskusi, ze které vyplynulo, že část veřejnosti takové chování odsuzuje. Zřejmě i proto se policii začíná také za pomoci svědků v objasňování těchto případů dařit.

„Chtěl bych touto cestou lidem za spolupráci poděkovat,“ uvedl řídící městské policie Richard Kosík, který informoval o tom, která místa jsou nelegálním skládkami zatížena nejčastěji.

Kromě „hnízd“ s kontejnery na tříděný odpad, o nichž je zmínka výše, je nyní podle Kosíka častějším jevem také zakládání černých skládek lidmi bez domova, kteří v nočních hodinách vybírají kontejnery a ukořistěné odpadky probírají v parcích. Co se jim nehodí, pak nechávají na místě. Nejvíce jsou tímto nešvarem postiženy parky ve Wolkerově ulici a v ulici Okružní (Geipelův park).

Zcela nepochopitelné je pak konání jedinců, kteří vyvážejí odpady do volné přírody za město. Přitom v Aši fungují dvě sběrná místa, každé na jednom konci města, kde lze prakticky po celý týden zdarma odložit většinu komodit.

Městská policie se bude černým skládkám a jejich původcům věnovat i nadále, například za pomoci fotopastí, které umisťuje do vytipovaných lokalit. Původci černých skládek mohou dostat pokutu až do 20 tisíc korun.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.09.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy